Pomógł: 8 razy Wiek: 60 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 560 Skąd: Kraków
Wysłany: 08-10-2017, 22:06 Sygnalizatory SSn 5
Witam!
Na wstępie zaznaczę, że moja wersja T:ANE to 90073 i to jest póki co wersja beta. Tak więc zauważona usterka być może dotyczy jakiegoś jeszcze błędu w programie a nie w dodatku.
Chodzi mi o sygnalizator jak w temacie <kuid:173000:20030> SSn 5 N P v5. Nie bardzo się orientuję jeszcze kiedy, gdzie i jaki semafor stawiać, więc akurat ten model znalazł na tę chwilę u mnie zastosowanie. W geodecie wygląda, że wszystko jest OK ale w trybie maszynisty już nie do końca.
Podczas jazdy w trybie kabinowym maszynisty, nie wyświetlają się sygnały i cały semafor czarny. Nie zmienia to faktu, że te niewidoczne stany są respektowane przez pociągi W trybie zewnętrznym światła świecą i wszystko działa jak należy
Może znowu (tradycyjnie :P ) jakiś problem z alfą? W sensie że corony/światła znikają za szybą? Pamiętam, że w starszych wersjach na niektórych konfiguracjach znikała np sieć, czy inne losowe obiekty - niekoniecznie na alfie.
Ale nawet w new errorze były przypadki (w betach), że np. tło tekstu bylo przezroczyste, niezależnie od tego, co za napisem było. Sam to zgłaszałem jako bug. Więc i te corony trzeba zgłosić do bugreportu - to nie błąd dodatku 😁
Tak jest. Semafor albo działa, albo nie działa - nie ma, że raz tak, raz tak.
Edit: sprawdziłem. Bug związany z alfą. Po wyjściu z kabiny (strzałkami) corony normalnie widać, nawet w trybie kabinowym. Nie widać tylko przez szyby.