FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Sygnalizatory SSn 5
Autor Wiadomość
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005


Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 560
Skąd: Kraków
Wysłany: 08-10-2017, 22:06   Sygnalizatory SSn 5

Witam!
Na wstępie zaznaczę, że moja wersja T:ANE to 90073 i to jest póki co wersja beta. Tak więc zauważona usterka być może dotyczy jakiegoś jeszcze błędu w programie a nie w dodatku.
Chodzi mi o sygnalizator jak w temacie <kuid:173000:20030> SSn 5 N P v5. Nie bardzo się orientuję jeszcze kiedy, gdzie i jaki semafor stawiać, więc akurat ten model znalazł na tę chwilę u mnie zastosowanie. W geodecie wygląda, że wszystko jest OK ale w trybie maszynisty już nie do końca.
Podczas jazdy w trybie kabinowym maszynisty, nie wyświetlają się sygnały i cały semafor czarny. Nie zmienia to faktu, że te niewidoczne stany są respektowane przez pociągi ;-) W trybie zewnętrznym światła świecą i wszystko działa jak należy :-)
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 290 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4209
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 09-10-2017, 06:08   

Żaden semafor nie rozróżnia, czy oglądasz go z kabiny, czy z lotu ptaka :-) to będzie jakiś ug gry. Pokaż screena.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy



Pomógł: 60 razy
Wiek: 36
Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1662
Skąd: Lubin
Wysłany: 09-10-2017, 06:20   

Może znowu (tradycyjnie :P ) jakiś problem z alfą? W sensie że corony/światła znikają za szybą? Pamiętam, że w starszych wersjach na niektórych konfiguracjach znikała np sieć, czy inne losowe obiekty - niekoniecznie na alfie.
_________________
Na warsztacie:
Ty2, EU07,ET22v2
wydane:
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46,SM/SP/SU42

http://adamstan-trainz.pl/
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 290 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4209
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 09-10-2017, 07:37   

Ale nawet w new errorze były przypadki (w betach), że np. tło tekstu bylo przezroczyste, niezależnie od tego, co za napisem było. Sam to zgłaszałem jako bug. Więc i te corony trzeba zgłosić do bugreportu - to nie błąd dodatku 😁
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005


Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 560
Skąd: Kraków
Wysłany: 09-10-2017, 08:31   

Ja też myślę, że to coś w programie a nie w dodatku bo przy poprzednich wersjach tego nie zauważyłem. Załączam foty:


 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 290 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4209
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 09-10-2017, 10:05   

Tak jest. Semafor albo działa, albo nie działa - nie ma, że raz tak, raz tak.

Edit: sprawdziłem. Bug związany z alfą. Po wyjściu z kabiny (strzałkami) corony normalnie widać, nawet w trybie kabinowym. Nie widać tylko przez szyby.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
Ostatnio zmieniony przez RBach 09-10-2017, 13:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group