Radar ma 92 poly. Sądzę, że maksymalnie go odchudziłem.
na obiekt składają się 2 tekstury 128x128 i jedna na kanał alpha.
Radar zajmuje mi 180 KB na dysku.
Sądzę, że wszystko OK :)
W planach mam zrobić także inne akcesoria rodem z górek rozrządowych. Dla mnie świetnie się bawi w rozprzęganie i staczanie wagonów :D
Wcześniej postaram się wydać paczkę bram kolejowych która już jest na ukończeniu.
Czy "drzwi" od bram mają szerokość (tzn . czy tworzą ją jakieś polygony)? Jelsi tak to warto byłoby usunąć, bo w zasadzie gdy ich nie będzie i szerokość będzie wynosić 0, to i tak nie będzie to tak mocno rzucac się w oczy a i z poly zejdziesz jeszcze mniej.
Pozdrawiam!
Tak. Są szerokie na 5 cm. Postaram się je "spłaszczyć" do zera i zobaczymy jak z poly
162 po usunięciu poly od szerokości.
Brama posiada zawiasy (graniastosłup czworokątny prawidłowy z usuniętymi podstawami ;) )
do tego najbardziej kaloryczna wersja ma podmurówkę z odbojnicami. Pozostałe 2 rodzaje nie mają podmurówki
Ostatnio zmieniony przez kolejorz 24-01-2009, 14:56, w całości zmieniany 1 raz
Cz ja wiem czy jest sens to aż tak odchudzać? Mi ta liczba poly naprawdę nie bedzie przeszkadzać i tak tex jest już mała. Moim zdaniem publikuj jak jest :)
_________________ www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Ostatnio zmieniony przez zgred 24-01-2009, 15:57, w całości zmieniany 1 raz
Panowie bo się znów syf robi... każdy modelarz robi dodatki wedłóg swojego uznania i to jego sprawa co zrobi z polygonami które można wywalić, tracąc na realności, lub zostawić co nadaje dodatkom ten szczegół. Osobiście robiąc jaki kolwiek model nie zwracam zbytnio uwagi na liczbe poly.... poprostu ma mi się podobać to co zrobiłem i tyle. A jeśli ktoś ma coś przeciwko to poprostu może ich nie używać. Oczywiście rozumiem że nie każdy ma kozak kompa, w tym i ja, ale nie popadajmy w paranoje :)
_________________ www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Ostatnio zmieniony przez zgred 25-01-2009, 16:28, w całości zmieniany 1 raz
Zastąpiłem modelowane zawiasy plane'em z teksturą alpha. Wygląda to niemal identycznie lecz udało mi się zejść do 134 i 68 poly ;) Sprawę z bramami chcę uznać za zamkniętą i koniec kropka.
W kolejce ustawiają się dopplerowski radar pomiaru prędkości oraz jakiś pakiet ramp