FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[jaki?] komputer do 700zł
Autor Wiadomość
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4203
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 17-02-2012, 10:04   

To i ja się pochwalę, o ile jest czym :-)

Kupiłem w ostateczności taki zestaw:
Płyta Gigabyte GA-A55M-S2V
Kingston DDR3 4GB 1333MHz
AMD APU A6 X3 3500 BOX FM1

Do tego parę pierdółek typu taśmy i przejściówki. Całość 750 zeta z przesyłką. Czekam na paczkę, ciekawe co z tego będzie. Zakładam, że do "kolejkuf" i neta wystarczy. Zresztą na więcej portfel się nie zgodził, a z tym osobnikiem trudno dyskutować. Teraz zbieram na porządną grafikę. I tym razem złamię swoją odwieczną zasadę i kupię ATI (do tej pory od pierwszego kompa z grafiką 3d były nvidie) - bo powinno się udać odpalić na crossfire :-)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
pysi
znawca
Krzysiek



Pomógł: 97 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 1966
Skąd: Tarnów
Wysłany: 17-02-2012, 23:48   

jedyne zastrzeżenia do pamięci. w testach dużo lepiej wypadały 1600mhz.
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4203
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 18-02-2012, 10:28   

pysi napisał/a:
jedyne zastrzeżenia do pamięci. w testach dużo lepiej wypadały 1600mhz.


W swoim czasie zmienię. I tak pewnie niedługo czeka mnie W7, wtedy sobie dokupię :-)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Alana 
znawca


Pomogła: 129 razy
Dołączyła: 16 Lut 2008
Posty: 2199
Skąd: Truj-miasto

Wysłany: 18-02-2012, 11:50   

RBach napisał/a:
W swoim czasie zmienię. I tak pewnie niedługo czeka mnie W7, wtedy sobie dokupię :-)


ZUE, w7 to ZUO!
_________________
MEOW!
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4203
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 19-02-2012, 21:43   

Neri napisał/a:
ZUE, w7 to ZUO!


Znaczy co, mam sobie na tą platformę poszukać na Allegro Windowsa 3.11? :-D
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 51
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-02-2012, 09:41   

Neri napisał/a:
ZUE, w7 to ZUO!

Ja o dziwo nie narzekam, XP jest już niestety trochę mułowaty na nowych sprzętach.
 
 
 
UAZ 
znawca
Automatyk



Pomógł: 54 razy
Wiek: 23
Dołączył: 28 Sie 2009
Posty: 1617
Skąd: Kargowa/Wolsztyn
Wysłany: 10-04-2013, 20:26   

Dorzucę swoje kilka groszy ;-)

Od jakiegoś czasu szukam PCta, jak dla mnie to jakaś dość tania (400-600zł) używka, głównie ukierunkowana pod Trainz 2k6, ew. kiedyś 2010 i mapki kilana, Maszynę i ew. Battlefield play4free. Nie musi być to jakaś jamalowa torpeda ;-)

Kuzyn polecił mi ta aukcję - http://allegro.pl/hp-amd-....html?source=oo
Zapowiada się dobrze, tylko martwi mnie grafa z pamięcią 256mb. Nada się czy może widział koś coś lepszego?

Nie jestem wielkim znawcą kompów, więc samemu nie wiem czego zbytnio szukać i na co patrzeć... :-/
_________________
Jaka praca dziś, taka Polska jutro!
 
 
 
Alana 
znawca


Pomogła: 129 razy
Dołączyła: 16 Lut 2008
Posty: 2199
Skąd: Truj-miasto

Wysłany: 10-04-2013, 20:36   

Mi 2009 oraz 2010 bez speedtree chodzilo poprawnie na GF7300 z 256MB wiec powinno dzialac. Pozatym grafa w stacjonarce to cos co sie latwo wymienia.
Dopytaj sie co za zasilacz siedzi w tym zwierzaku.
_________________
MEOW!
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 122 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3723
Skąd: Opole
Wysłany: 10-04-2013, 22:28   

UAZ. Mam praktycznie takiego samego i nawet duże mapy lecą. To dwurdzeniowy i prawdopodobnie 3,01 GHz i taktowany na 800MHz. Ja bym za te pieniądze brał.
 
 
 
euf17
nowy



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2011
Posty: 31
Skąd: Kraków
Wysłany: 13-04-2013, 14:02   

Karta nie jest wysokich lotów. Każda budżetówka będzie od niej lepsza. Ja w swojej mam Radeon 6450 1GB, kupiona za 100zł i na działanie trainza nie narzekam.
 
 
 
samotnik2
świeżak


Dołączył: 10 Maj 2014
Posty: 1
Skąd: Kraków
Wysłany: 10-05-2014, 00:48   

Radeon bardzo wydajna jak na cenę, którą trzeba za nią dać. Idealnie sprawdzi się do twojego składaka.
_________________
Profesjonalna deska do krojenia
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5090
Skąd: Wrocław
Wysłany: 10-05-2014, 03:20   

Czy zauwazyles ze post jest z przed ponad roku?
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 51
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-05-2014, 10:49   

zolwik napisał/a:
Czy zauwazyles ze post jest z przed ponad roku?

Rok nie wyrok :mrgreen:
Choć w przypadku sprzętu komputerowego, to mogiła :-P
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group