FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
gmax blad menu
Autor Wiadomość
Alana 
znawca


Pomogła: 129 razy
Dołączyła: 16 Lut 2008
Posty: 2199
Skąd: Truj-miasto
Wysłany: 10-02-2013, 15:25   gmax blad menu

wiem ze bylo ale nie wiem jak to wpisac w wyszukiwarke

po instalacji gmaxa + trainz studio mam taki blad jak klikne prawy przycisk myszy na ekranie


jakies pomysly?
na poprzednim kompie 3-4 lata temu jak sie probowalam bawic to samo
pliki z naszego downloadu, winda XP
_________________
MEOW!
 
 
 
Shaggy 
zaawansowany
Ave faur



Pomógł: 34 razy
Wiek: 25
Dołączył: 11 Mar 2008
Posty: 825
Skąd: Brzozów
Wysłany: 10-02-2013, 15:29   

U mnie to działa normalnie na nakładce.
_________________
A polski hip hop wszedł i wyszedł...
 
 
 
Kudłaty 
znawca
Lokführer


Pomógł: 27 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 1483
Skąd: Pruszków
Wysłany: 10-02-2013, 15:45   

U mnie czasem te okno wogóle się nie pojawia, dopiero kiedy wyczuwam gdzie jest i przesuwam po nim myszką, to pojawiają się poszczególne pozycje.

Ale dzieje się tak tylko czasami ale w tym i innych przypadkach problemów z Gmaxem pomaga mi opcja:
- zamknąć projekt z zapisem,
- otworzyć na nowo TACS - czystą kartę,
- otworzyć projekt przez opcję File -> Merge (wybieramy wcześniej zapisany plik)

:)
_________________
Baron von Schlosserhoffen.
-----------------------------------------------------------
www.kwt.ovh
 
 
 
Alana 
znawca


Pomogła: 129 razy
Dołączyła: 16 Lut 2008
Posty: 2199
Skąd: Truj-miasto
Wysłany: 10-02-2013, 15:52   

Niedziala...
_________________
MEOW!
 
 
 
UAZ 
znawca
Automatyk



Pomógł: 54 razy
Wiek: 23
Dołączył: 28 Sie 2009
Posty: 1617
Skąd: Kargowa/Wolsztyn
Wysłany: 10-02-2013, 16:36   

Takie jajco to miałem na lapku, kiedyś nawet pisałem o tym na forumie. Trzeba było wgrać do gmaxa jakiś plik dodatkowy, tylko za nic nie pamiętam co to było... :-/ Google milczy o tym?
_________________
Jaka praca dziś, taka Polska jutro!
 
 
 
kilanziom
znawca
Maniak


Pomógł: 105 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 4841
Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-02-2013, 16:42   

Ja tak mam w TACS, w gmax mam normalnie. A że modeluję prawie tylko w TACS, to przyzwyczaiłem się. I tak znam na pamięć gdzie co jest, więc jadę na pamięć po tych opcjach i nie przeszkadza mi już ten bug. Stąd nie usiłowałem go ominąć.
_________________
www.wgk.cal.pl
 
 
 

znawca


Pomógł: 51 razy
Wiek: 35
Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 1111
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 10-02-2013, 16:48   

Ja kiedyś zapisałem sobie odpowiedź z forum do pliku txt który trzymam razem z instalką TACSa. Polecam wszystkim tą metodę na dziadka Alzheimera ;-)
Cytat:

"Prawe kliknięcie i krzaczki" przypomne jednak jak to poprawić
oczywiście skorzystałem z porady Chestera

W folderze:

:\gmax\gamepacks\Trainz\UI

odszukujemy dwa pliki:

Trainz.qmo
DefaultTrainz.qmo

w tych plikach na końcu mamy takie coś:

[Font]
ItemFontFace=Arial Bold
ItemFontSize=10
TitleFontFace=Arial Bold
TitleFontSize=10

usuwamy "Boldy" i po kłopocie

Proponuje też poniższy opis interfejsu co prawda dotyczący 3D Maxa
więc pewne różnice będą ale jest bardzo przystepnie wszystko przedstawione
http://www.studianet.pl/3dmax/

Najciekawsze jest to, że Auran schował głowę w piasek i siedzi cicho. Na Auranie ludzie pisali o tym i nikt z załogi nie raczył się odezwać.

EDIT: OIDP to na starej stronie był gmax wraz z dwoma kluczami do rejestru. A w rejestrze należy znaleźć taką scieżkę:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk\gmax

Tam powinien znajdować się klucz rejestracyjny. I trzeba wyeksportować to z rejestru (ten folder gmax). Nazwać np. gmax.reg i zachować na przyszłość. (Infos z forum Auranu).
 
 
 
Alana 
znawca


Pomogła: 129 razy
Dołączyła: 16 Lut 2008
Posty: 2199
Skąd: Truj-miasto
Wysłany: 10-02-2013, 16:52   

tank you - i mysle zeby przykleic
_________________
MEOW!
 
 
 
Maki
zaawansowany
M.K.



Pomógł: 45 razy
Wiek: 35
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 701
Skąd: Słubice
Wysłany: 10-02-2013, 20:33   

Czesc.

U mnie tez tak bylo. A borykalem sie z tym chyba z 2 miesiace. Wszystko sie rozbijalo o durne kodowanie znakow. I faktycznie pomocna byla modyfikacja rejestru. Solucja jak powyzej.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group