FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[nie samym trainz] The Forest
Autor Wiadomość
Shaggy 
zaawansowany
Ave faur

Wysłany: 01-11-2014, 13:06   [nie samym trainz] The Forest

Kontynuując serie Drstracha ;)

Zainspirowany przez Faje (z yt) kupiłem sobie The Forest jako gift na allegro. Gierka świetna dla ludzi którzy lubią bawić się w Mc Gyvera :mrgreen: , spędziłem dużo czasu na budowaniu różnych mini-osad/baz i walce z "tubylcami' i na prawdę jest dużo fajnej zabawy, trochę strachu też było ;d
Gra oczywiście jest na poziomie bety więc cały czas się rozwija. Na wersji 0.08c można już śmiało pograć. Wiadomo jest to beta więc błędów jest sporo ale z każdym patchem błędy są eliminowane, gra jest bardziej stabilniejsza oraz dodawane są nowe tryby, przedmioty itp. W patchu 0.09 ma być podobno tryb coop :)

patrosmk
super user

Wysłany: 01-11-2014, 21:03   

Ja też się zastanawiam czy nie zacząć w to grać. Oglądam kilku użytkowników m.in. IsAmUxPompa, który w to gra i przyznam, że trochę mnie to zainspirowało. Gra zapowiada się ciekawie.

Shaggy 
zaawansowany
Ave faur

Wysłany: 02-11-2014, 10:07   

Poczekaj do soboty, będzie nowy patch v0.09, a niestety najwiekszym minusem jest, że jak wprowadzają nowa wersje to ostatni save nie działa na nowej wersji

Patryk94 
znawca
Ambitieux

Wysłany: 02-11-2014, 23:27   

Woo, gra się w to, od pierwszej wersji alpha, gra nieźle wciąga jak na alphe. Osobiście lubię gry tego typu (otwarty świat, gdzie musisz walczyć o życie: głód, zmęczenie, wrogowie itp.) Co do optymalizacji w The Forest - gra śmiga na full detalach na moim złomiaku, bez problemów (O ile zbędne programy są wyłączone). Bardzo czekam na coop'a, bo brakuję mi trochę grania z kumplami w tego typu gry. The Forest ma duży potencjał i tylko czekać, aż z alphy rozwinie się pełnoprawna full gra.
Jeżeli ktoś lubi gry typu "survival-sandbox", to koniecznie powinien zagrać w The Forest. W obecnej wersji alphy jest dużo błędów, ale jak to przystało na nią. Błędy nie przeszkadzają zbytnio w rozgrywce, choć mogą czasem irytować po długim czasie występowania - spokojnie da się grać w obecną wersję.

Polecam i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Patryk94 02-11-2014, 23:28, w całości zmieniany 3 razy  

drstrach
znawca

Wysłany: 03-11-2014, 10:31   

Mnie bardziej podoba się "Life is Feudal: Your Own", McGyver w wiekach średnich, na razie cena jest zaporowa ale pewnie da się to kupić w jakiejś promocji.
Aha, gra z wczesnym dostępem, więc na razie to beta (a IMO nawet alfa), wygląda na razie tak: https://www.youtube.com/watch?v=nXxdGOz9qok.

Shaggy to nie moja seria, Mnich ją zaczął :-P

Grabka
super user

Wysłany: 03-11-2014, 14:50   

TA gra bardzo przypomniała mi Minecrafta :-P Dokładniej Pingwin Pack 4

Odpowiedz do tematu