FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zablokowane wejscie
Autor Wiadomość
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 37
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 16-11-2013, 20:07   Zablokowane wejscie

Pisze z kom wiec wybaczcie bledy. Czy forym ma blokowane wejscia z ip. Nie podam teraz z jakiego ale z pracy nie moge wejsc na forum i na strone trainz. Co moze byc przyczyna?
 
 
 
Pawel_15 
znawca
Mann Bonk


Pomógł: 61 razy
Wiek: 30
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 1856
Skąd: Bonk in Polen
Wysłany: 16-11-2013, 20:26   

Strona PTT to czysty HTML więc nie ma opcji blokady IP z tego poziomu, jedynie z poziomu serwera. Być może twój dostawca internetu w pracy ma coś poblokowane...
 
 
 
D_M
zaawansowany



Pomógł: 116 razy
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 939
Skąd: Jastrzębie
Wysłany: 16-11-2013, 20:52   

Tu lista blokowanych adresów IP Nie wiem czy to jest aktualne, bo to było w epoce krolaka.
Najprawdopodobniej to jednak pracodawca coś blokuje.
_________________
TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
 
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 37
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 17-11-2013, 08:35   

Jak to ominac?
 
 
 
fallowdeer
zaawansowany
Wałbrzyszak



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 756
Skąd: Wrocław
Wysłany: 17-11-2013, 09:20   

Żaden ze mnie informatyk, ale próbowałeś przez bramkę proxy?
 
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 37
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 17-11-2013, 15:18   

fallowdeer napisał/a:
Żaden ze mnie informatyk, ale próbowałeś przez bramkę proxy?


Bingo :) Działa.
 
 
 
mnich3001 
Administrator

Pomógł: 33 razy
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 802
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 18-12-2013, 11:41   

Idzie się do Administratora i mówi, by dał żyć jak człowiek człowiekowi a jak nie pomaga to niech Ci codziennie jakąś drukarkę naprawia czy co tam :)
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 263 razy
Wiek: 43
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3917
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 18-12-2013, 11:57   

mnich3001 napisał/a:
Idzie się do Administratora i mówi, by dał żyć jak człowiek człowiekowi a jak nie pomaga to niech Ci codziennie jakąś drukarkę naprawia czy co tam :)


Mnichu, a co zrobić (informatykowi) jak ten jest szwagrem/teściem szefa a na "bramce" wycięte jest wszystko oprócz strony firmy i fejsbuka? Nawet na wiadomości sportowe nie wejdziesz, bo "szef sportu nie lubi" :-D Już słyszałem pomysły porwania "czarnej skrzynki" do warsztatu i polutowania "na krótko" kabelkiem gniazda "ze świata" z gniazdkiem "LAN" :-D
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 18.04.2019
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group