Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 622 Skąd: Wodzisław Śląski
Wysłany: 30-09-2013, 17:36 Znikająca Mapa
Witam!
Czasami tworzę na własny użytek różne modernizacje map. Tak było i w przypadku mapy KilanZioma Sudety 1976. Pewnego dnia podczas grania nagla wywalił zwyczajny error. A że chwilę przedtem nadpisałem mapę, nie obawiałem się o jej stan. Rzeczywistość okazała się jednak inna. Po ponownym otwarciu geodety i wejściu w mapę, wyskoczył komunikat: "nie wybrano mapy", po czym szybko otworzyłem CMP i moim oczom ukazał się taki oto stan mapy: http://s15.postimg.org/v6udmx27v/image.jpg
I tu pojawia się moje pytanie: Czy można przywrócić w jakiś sposób tą mapę?
Ostatnio zmieniony przez arczix 30-09-2013, 17:38, w całości zmieniany 3 razy
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 622 Skąd: Wodzisław Śląski
Wysłany: 30-09-2013, 19:04
Gram na TRS2006. To co widać na screenie to stan w cmp. Natomiast w geodecie po prostu pokazuje, że nie wybrano mapy. Aktualnie to już nawet w geodecie tej mapy nie widać.
Mi się pare razy takie coś zrobiło na mojej mapie. Też wywalało komunikat nie wybrano mapy.
Lekarstwo jest na to, tylko nie pamiętam jak to się robi. Ale sprowadza się do znalezienia w katalogu trainz pliku (chyba coś związanego z editing) i potem wgraniu go przez import treści. U mnie trainz był nawet na tyle mądry, że sam sobie odtwarzał potem plik config :)