FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Trainz Classic
Autor Wiadomość
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 24-09-2013, 17:14   Trainz Classic

Pomóżcie otóż dostałem płytę z CD action-a która zawierała grę trainz oczywiście pełna wersję i moje pytanie jest takie jak wgrać dodatki. Klikam Trainz classic i dodatki odsyła mnie do Komputer-dysk C-program files-auran-TC-Docs-manuals_cd-extras i tu wrzuciłem dodatki no i nie ma ich w grze. Jest taki plik jak Kontent menager w BIN ale aby go uruchomić musze zarejestrowac grę ( z tego co zrozumiałem ) więc wchodzę na stronę aurana rejestruje się wchodzę w Serial Number wpisuje kod klikam SUBMIT i i każe się zalogować bo mnie wylogowało i tak za każdym razem pomocy. to jest pokićkane

wpisując klucz z płyty CD-action strona auran mnie wylogowuje a gdy wpisuje inny (użyty) to pisze że jest użyty to więc co jest ?
 
 
 
jakub432000
super user


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Mar 2013
Posty: 196
Skąd: Polska
Wysłany: 24-09-2013, 17:16   

Z tego co mi wiadomo w Content Manager nie wymaga się rejestrowania. :-)
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 24-09-2013, 17:23   

wyskakuje mi ,, nie udało się zarejestrować klucza rejestru trainz URL ,,
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5090
Skąd: Wrocław
Wysłany: 24-09-2013, 17:27   

gdzie ci to wyskakuje? jakies screnny albo cos?

a skąd tą płyte dostałeś ? od kogo?
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 24-09-2013, 17:31   

Płyte mam z cd action od kolegi wyskakuje to jak zwykły error :/
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5090
Skąd: Wrocław
Wysłany: 24-09-2013, 18:06   

po1. wstawiamy miniaturki
po2. używamy przycisku edycja
po3. słowne OSTATNIE ostrzeżenie
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 24-09-2013, 18:54   

wstawiałem zdjęcia tylko usuwa a za 2 ptk sorki

Ostatnio zmieniony przez Piermarlin 24-09-2013, 18:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jakub432000
super user


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Mar 2013
Posty: 196
Skąd: Polska
Wysłany: 24-09-2013, 18:59   

To raczej nie problem z Content Manager'em, tylko z grą.
Ostatnio zmieniony przez jakub432000 24-09-2013, 19:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 24-09-2013, 19:03   

czyli co mam zrobić przeinstalować ? a i zapomniałem dodać raz wyskoczyło mi że nie wykrywa gry czy coś takiego
Ostatnio zmieniony przez Piermarlin 24-09-2013, 19:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jakub432000
super user


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Mar 2013
Posty: 196
Skąd: Polska
Wysłany: 24-09-2013, 19:05   

Przeinstalować nigdy nie zaszkodzi. :-) Ale nie gwarantuję, że to pomoże.
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 24-09-2013, 19:10   

czyli nie ma 100% że po przeinstalowaniu zadziała szkoda :-/ czyli się przed wcześnie cieszyłem :(
 
 
 
jakub432000
super user


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Mar 2013
Posty: 196
Skąd: Polska
Wysłany: 24-09-2013, 19:25   

Cytat:
...a i zapomniałem dodać raz wyskoczyło mi że nie wykrywa gry czy coś takiego

Więc tym bardziej warto przeinstalować Trainz'a.
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 24-09-2013, 19:27   

jutro przeinstaluje i napisze czy działa ;)
 
 
 
D_M
zaawansowany



Pomógł: 116 razy
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 939
Skąd: Jastrzębie
Wysłany: 24-09-2013, 20:00   

Tak się składa, że ja swojego TC, też mam z CD-Action 03/2009.

Pytanie: masz płytę z tego magazynu, a czy masz na niej kod instalacyjny, wpisuje się go na początku instalacji.
24 znaki: ATCx-xxx-........-xWLU , podałem 3 pierwsze i ostatnie litery (w miejscu małych x i kropek są inne duże litery, bądź cyfry) Jeden kod był dla wszystkich.

Do rejestracji na Planet Auran, potrzebny był inny kod - indywidualny, też 24 znaków, który można było uzyskać po wpisaniu w przeglądarkę coś takiego >cdprojekt.pl/TrainzClassic<
Ja swojego gazetowego TC, bez problemu zarejestrowałem na Auranie, ale to było 4 lata temu.
_________________
TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 25-09-2013, 14:52   

mam płytę z tego magazynu CD action 03/2009 i mam na niej kod co podałeś niżej
a dzisiaj wyskoczyło mi coś takiego przez co muszę przeinstalować grę
:arrow:
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5090
Skąd: Wrocław
Wysłany: 25-09-2013, 15:00   

no to przeinstaluj i poinformuj nas o wynikach po.
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 25-09-2013, 16:32   

przeinstalowałem lecz nadal ten błąd. :cry: może podesłał by ktoś ten brakujący plik SSLEAY32.dll jeszcze wyskoczyło : Nie znaleziono instalacji trainz. Upewnij się że uruchomiłeś program choć raz. :-/
Ostatnio zmieniony przez Piermarlin 25-09-2013, 16:42, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 26-09-2013, 15:37   

Czyli tu nie zadziała jedyna deska ratunku to drugi komputer który jest w naprawie :-/
 
 
 
samplaire
znawca
i na dodatek dziad



Pomógł: 77 razy
Wiek: 50
Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 3126
Skąd: Wawa/Gorz/Szcz
Wysłany: 26-09-2013, 19:58   

Jedna uwaga ogólna - zadałeś pytanie w złym dziale - jest specjalny dla TC.

Jeśli chodzi o Twoje pytanie: czy zainstalowałeś grę razem z dodatkami, czy samą gołą grę? Np. TS2010 nie da się zainstalować bez wbudowanych dodatków, tzn. installer pozwala na to, ale potem nie da się uruchomić gry, cały czas pyta o serial nr.
_________________
KUID:132952
Tu moje dodatki ciurkiem
 
 
 
D_M
zaawansowany



Pomógł: 116 razy
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 939
Skąd: Jastrzębie
Wysłany: 26-09-2013, 20:40   

Masz zainstalowany DirectX 9 :?:
Jesteś w stanie odpalić TrainzDiag.exe :?: (jest w folderze Bin)

Oczekujesz pomocy, to przedstaw chociaż podstawową specyfikację swojego komputera.
Bo może komputer, nie spełnia minimalnych wymagań TC.
_________________
TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 27-09-2013, 16:44   

trainzdiag się włącza
przy direct pisze :arrow: wersja 10.0 lub nowsza Zaliczony
tylko niezaliczony jest przy openGL i reszta od buforu szablonów ostrzeżenie bo to od openGL

samplaire napisał/a:
Jedna uwaga ogólna - zadałeś pytanie w złym dziale - jest specjalny dla TC.

Jeśli chodzi o Twoje pytanie: czy zainstalowałeś grę razem z dodatkami, czy samą gołą grę? Np. TS2010 nie da się zainstalować bez wbudowanych dodatków, tzn. installer pozwala na to, ale potem nie da się uruchomić gry, cały czas pyta o serial nr.
instalowałem samą
Ostatnio zmieniony przez Piermarlin 27-09-2013, 16:54, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4203
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 27-09-2013, 17:38   

Piermarlin napisał/a:

przy direct pisze :arrow: wersja 10.0 lub nowsza Zaliczony


To jest zdrada, bo wszystkie "kolejki" wymagają DX9, nieważne co tam napisane :-)


Piermarlin napisał/a:
instalowałem samą


To niedasię. 2006 ma tak samo, 2010 i TS12 też. Trzeba wrzucić cały niepotrzebny stuff, nawet jeśli go nienawidzisz i nie chcesz używać.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 27-09-2013, 17:48   

dokładnie o jaki ,,stuff,, chodzi ?
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4203
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 27-09-2013, 18:04   

Piermarlin napisał/a:
dokładnie o jaki ,,stuff,, chodzi ?


Dodatki dostarczone z grą. Przy instalacji masz do wyboru zainstalowanie "gołego" trainza bez dodatków i "pełnej wersji" (czy jakoś tak). Trzeba instalować pełną, ze wszystkimi dodatkami, jakie są dołączone do instalki.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 27-09-2013, 18:07   

to nie wiem bo miałem z cd-actiona i nie zauważyłem chyba że chodzi ci o to że przy instalacji wybrać opcje standardowe (zalecane) czy własne (zaawansowane)
Ostatnio zmieniony przez Piermarlin 27-09-2013, 19:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group