FPS Zabrze, czyli dodatki spod ręki TRSa ;> . Jak się nudzę, to robię repainty. Dzisiaj wyskrobałem 2 Falsy. Przy okazji pokazuję moje wszystkie wyroby. 1 Falls CD, 1 Fals PKP, 1 Hbbillnss PKP i 5 Eaosów PKP.
A tutaj wszystkie moje dodatki razem (oczywiście wagony, mapa to Czerwona Góra Kilana)
To tyle :)
Prosiłbym o złączenie postów.
Repainty będą dostępne ze strony www.kilof.cal.pl
Odnośnie Fallsa CD to przejaśnienie zostało zlikwidowane dzięki pomocy Kilana. Wielkie dzięki dla Ciebie Kilan :)
[ Dodano: 2008-02-28, 17:08 ]
Następne nowości.
Fals PKP, foty Kilana:
2 Fale PCC, foty Kilana:
2 Falsy PKP, fotki moje:
2 Falnsy PKP, fotki moje:
Kiedy wagony powyżej zostaną gdzieś zamieszczone poinformuję Was o tym.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-03-02, 03:43 ]
Pokazane wyżej repainty za wyjątkiem krytego i pierwszej paczki eaosów można pobierać z downloadu GWT www.trainz.org.pl
Jak się domyślacie kolejne wagony powstały z nudów :) Aktualnie męczę SM42, boki gotowe ale czoło mnie dobija, więc odskoczyłem od niej na chwilę.
Zacznę może od pokazania screena poprawionego Fallsa CD:
Teraz Hbbilnns DB na fotach Kilana:
Falns PKP, fotki mojego autorstwa:
Fal PCC, foty Kilana:
Eamos PKP, foty Kilana:
Hbbilns CD, nie jestem pewien czy to Hbbilns, oznaczeń nie da się przeczytać, foty Kilana:
A tutaj widać razem wszystkie moje produkcje. SM42 jakby co jest Kilana, jednak moja 471 powstaje na jej bazie
Zostaną wysłane na DL GWT, jednak najpierw muszę pozałatwiać zgody.
I co o nich sądzicie :?: :)
Więc tak. Zaczynam od prezentacji nowego repa.
Jest to 754 030-3 kolei czeskich. Autorem modelu i fot jest Kilanziom:
Falns PKP na meshu Torstena, foty moje:
Fal PCC, mesh Torsten a foty Kilanziom:
Bdn PKP, stacja Gliwice, w modelu została usunięta para z ogrzewania oraz na moje potrzeby usunięty jest skrypt 753, mesh Kilana a foty moje:
A na koniec poprawione Easy CTLu, mesh Chester a foty Piotr122:
Jak, podoba się :?: Proszę o ostrą krytykę :)
Dla moich potrzeb z configu usunięty jest skrypt 753. Gryzie się on z lokami JDS, co powoduje krach TRSa. Jutro lub pojutrze wagony powinny zawisnąć na GWT, w paczce z wagonami skrypt 753 jest dopisany dzięki czemu nie będzie takiego efektu jak tutaj.
Ojojoj zapomniało się o dawaniu screenów z gotowych modeli. Na początek coś dla fanów realnych wahadeł węglowych, czyli paczka 5 Falsów PKP, foty moje.
Teraz 4 wagony pochodnych 104A.
Kuszetka Bc ze stacji Gdynia. Foty na tex dostarczył Kilanziom.
Wagon Adu ze stacji Szczecin. Kursuje w składzie Światowida. Fotki moje.
Wóz 209C, oznaczenie Ds, stacja Gdynia. Jest to jeden wielki składak, żadna tex nie pochodzi z tego wagonu. Autorami fot są Kilan, Piotr122 i ja. Oto screeny:
Bdu, stacja Gdynia. Autorem fotek jest Kilan.
Na dzisiaj to tyle. Mówcie co o tym sądzicie :)
Pomógł: 56 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 852 Skąd: Kraków
Wysłany: 29-04-2008, 18:42
Super repainty, świetny pomysłem było zabranie się za "współczesne" wagony osobowe, bo mało ich powstaje.
Pozdrawiam.
P.S. szkoda tylko, że te światła tylne się nie wyłączają. :/
Tylnie światła u Ciebie będą włączone, natomiast te pomiędzy wagonami już nie będą świecić. Ciągłe świecenie powoduje brak skryptu 753, które usunąłem z powodu kiszenia się z PVL.
I po krótkiej przerwie powstał nowy wagon. 111A Bdu, stacja nieznajoma (otrzymał Gliwice). Autorem fotek jest Kilanziom, ale na początek poprawiony wóz 209C:
A oto Bdu. Wyróżnia się on od pozostałych repów mojego autorstwa tym, że dostał ryflowany dach, tak jak w oryginale. Udało mi się pokonać mapowanie które strasznie rozciąga kawałek tekstury. Oto 2 screeny:
I co Wy na to :?:
Publikacja 5 wagonów nastąpi jak dobrze pójdzie za 2-3 dni.
Panowie i panie, zapraszam do komentowania :)
Na dniach powinna być dostępna paczka wagonów pasażerskich zawierająca 2x Bdu, Ds, Adu i Bc.
A teraz przedstawiam Wam 2 repy wozów WLABd G75. Autorem fotek jest Kilan. Stacje macierzyste to Warszawa.
I co tym sądzicie :?: Myślę że powstaną jeszcze 2 wozy sypialne, po czym jak wszystko będzie ok pakuję i wysyłam do DL.
oba wagony ladne, ale wydaje mi sie ze ten blekitny mozna by lekko przyciemnic i zwiekszyc kontrast. trs ma tendencje do rozjasniania, wiec taka nieduza zmiana byla by dobra :)
Po około 9 roboczogodzinach spędzonych nad EU07-469 przedstawiam ją. Lokomotywa ma malowanie na rok 1996 kiedy stacjonowała w MD Jelenia Góra. Obecnie nie ma żadnej lokomotywy w tym malowaniu. Chciałbym tutaj podziękować Jajkokg, mOke'owi, Patrykosowi i Kilanowi za dostarczenie materiałów na tekstury. Bez nich nie powstał by ten lok. Przedstawiam screeny:
Korzystając z okazji pokażę 2 screeny poprawionych i przeniesionych na nowy mesh WLABd.
I co sądzicie o tych modelach :?: Zapraszam do komentowania.
Ten jasny Wlab do poprawy, zacieki się nie zgrywają (tzn jaśniejszy niebieski między oknami, ciemniejszy pod oknami ale już nie nad nimi) u Ciebie wygląda to po prostu bez ładu i składu jak się wkleiło tak zostało. Przez to wagon wygląda po prostu nienaturalnie. A powinno wyglądać mniej więcej tak:
@SM50. Sam se zrób repaint jak chcesz mieć na meshu Sir-M. Nikt Ci nie broni. A 303E na modelu 4E nie będę robił.
Pysi, słuszna uwaga, mój wagon to sklejanka, robione z małego fragmentu pudła, ale powalczę z tym.
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-07-2008, 21:13
A masz dobrą informację dla osób które oczekują na WARS'y? Bo mój PR już na DLS wisi, więc masz porawione meshe pod łapą. I to różne. PRLowski nie ma WC wspólnego a PR ma, wiec do wyboru do koloru.
Piotrze, pisałem Ci na Skype dlaczego teraz nie robię repów. Mój dzień wygląda tak, wstaję, chodzę po domu, potem idę an chwilę na telewizor, potem fora, galerie itp. Potem wychodzę z domu, wracam koło 22, komputer przeważnie jest zajęty, jednak mam coraz więcej luzu, więc myślę że jest to kwestia kilku dni jeśli nic się nie zmieni. Dla miłości porzuca się wszystko :P
Aż chce się zacytować "Miłość Ci wszystko wybaczy" ;) Doszły mnie słuchy iż koło godziny 21.30 zrywało połączenie z serwerem, przez co nie można było ściągnąć prawidłowo paczki z lokomotywą 07-469. Proszę osoby które miały z tym problem o ponowne pobranie, problem został już rozwiązany ;)
Polecam bo warto!
Pzdr