Pobrałem z DLS mapę „Waldviertler Schmalspur TS12 V.1.0 (kuid:620414:100217) oraz dwie sesje. Mapka i sesja jest przystosowana do gry „Multiplayer”. Nadmieniam że użyte na mapie drzewa są z górnej półki (zajmują nawet ponad 200 MB) ale w zależności od czasu ich ustawiania na mapie przybierają wygląd odpowiedni do pory roku (na wiosnę – zielone, jesienią – żółto-brązowe, a zimą – gołe gałęzie bez liści).
W CMP wykazuje brak dwóch składników do mapy (przypuszczalnie to następne drzewka – sądząc po nazwie i rozmiarze plików) są to kuidy:
1. kuid2:72938:40220:2 (26,10 MB)
2. kuid2:72938:40185:2 (23,65 MB)
Przy próbie ściągania ich przez CMP pasek ściągania dochodzi do końca, prędkość ściągania spada do „0” i taki stan trwa kilkadziesiąt minut a dodatek pozostaje nie zainstalowany.
Przy próbie pobrania tych dodatków z DLS okazuje się że tych dodatków tam nie ma (a w CMP normalnie się ukazują).
Może komuś udało się się ściągnąć te dodatki przez CMP i jeżeli tego dokonał to niech mi zdradzi jak to zrobił.
Próbowałem podmienić w configu mapy na niższe wersje tych brakujących składników, ale przy uruchamianiu mapy z menu start > trasy > sesja wyświetla komunikat:
„Wybrana sesja nie może być użyta w trybie gry wieloosobowej. Sesja, trasa lub pewne zależności nie są zainstalowane i próba pobrania potrzebnych plików zakończyła się niepowodzeniem”
Jeszce chciałem dodać że uruchamiając mapkę czy sesję z CMP (pokaż w geodecie czy pokaż w maszyniście) można sobie wszystko pooglądać.
Ostatnio zmieniony przez EU 04 24-11-2012, 10:41, w całości zmieniany 2 razy
w pierwszym kuidzie masz błąd, trójka z dziewiątką Ci się pomyliły, ale to i tak bez znaczenia.
McGuirell jest teraz w jakimś "sporze" z N3V co do dystrybucji swoich dodatków i te dwa kuidy sa na DLS zablokowane. Są na serwerze ale nie można ich pobrać. Oczywiście można je ściągnąć ze strony autora, ale są płatne oidp. Tak więc na razie trzeba się obejść, albo czekać.
Dzięki za informację.
Do tego wątku nie doszedłem chociaż szukałem na stronie autora mapy. Zainteresowała mnie ta mapka bo po wgraniu wyświetliło że wszystko jest na DLS i nie trzeba szukać dodatków po całym internecie. Mapa jest dość ciekawa chociaż w niektórych miejscach trasy nie za bardzo powala na kolana.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 24-11-2012, 12:39
EU 04 to nie dotyczy tylko tych drzewek. Generalnie jest problem ściągania dodatków powyżej 10MB za free. Pod koniec prędkość spada do zera i dodatku nie da rady ściągnąć. Ten problem rozwiązuje tylko zakup biletu FTC. Przykładowo biblioteka do drzew JVC ma ok. 20MB i mimo kilkakrotnych prób za darmo nie dało rady.
Pobieranie większych dodatków omijam ściągając je bezpośrednio z DLS ( nie mam FTC ) bez pomocy CMP. Miały ponad 50 MB i pobierały się bez problemów.
Jak ściągałem tą mapę to jechałem na "dwa końce". Mniejsze przez CMP a większe bezpośrednio z DLS. Idzie to trochę długo ale co ma robić "biedny" emeryt z czasem ?
Jak załadowałem mapę pierwszy raz to CMP pokazał mi około 600 MB braków.
Ostatnio zmieniony przez EU 04 24-11-2012, 12:52, w całości zmieniany 2 razy