"Zasada szlaków" autora _mutton_ kuid2:71155:60006:1 współpracuje z:
"Autopilot Rule" autora _mutton_ kuid2:71155:60002:2
Komendy doskonale nadają się do sterowania ruchem na odcinkach jednotorowych. Zapobiegają wjechaniu następnego pociągu na zajęty szlak.
Pomógł: 54 razy Wiek: 23 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 1617 Skąd: Kargowa/Wolsztyn
Wysłany: 15-11-2012, 12:39
Powstał temat, to ja się dołączę
Zainteresowała mnie niedawno komenda od Erniego ,,Prędkość szlakowa". Po jej wykonaniu, jakoś nic się nie dzieje... Jest ktoś na tyle wtajemniczony, żeby wytłumaczyć działanie tej komendy i jak sprawić, by działała?
_________________ Jaka praca dziś, taka Polska jutro!
Czy sygnaliza Radka v5 + polsamoczynna zastepuje te zasady w wyzszych wersjach?
Teoretycznie tak. Trza tylko wyskrobać komendę/regułę pozwalającą wybierać wbite przebiegi wprost z semaforów i sterować kierunkami blokad. Wtedy powyższy cytat=true
Zainteresowała mnie niedawno komenda od Erniego ,,Prędkość szlakowa". Po jej wykonaniu, jakoś nic się nie dzieje... Jest ktoś na tyle wtajemniczony, żeby wytłumaczyć działanie tej komendy i jak sprawić, by działała?
Ta komenda nie działa.
jak polecam Set Max Speed To (km/h),<kuid:450022:90002>
tylko ze to jest od 2009 ( czy działa niżej nie wiem)
drstrach napisał/a:
Zolw a może jako specjalista zrobiłbyś jakiegoś tutka do path rule, bo z tego co pamiętam wersja oryginalna zniknęła z sieci.
Czy jest możliwość poprawnej pracy w TS2010 polecenia:
jsTRF-Kreator przebiegów Kuid2:192081:16:2 autor brummfondel ?
Pytam bo po zastosowaniu w/w polecenia lokomotywa stoi i nie wykonuje już żadnych następnych poleceń. Czy komuś działa poprawnie to polecenie ?