Wysłany: 04-07-2012, 15:59 TRSowi sie pokręciło z klawiaturą ;/
Witam - pisałem w temacie o sygnalizacji v5 ale może tu jest bardziej na miejscu. Otóż gra zachowuje się dziwnie ponieważ w geodecie np. klawisze kursorów otwierają mi panel pomocy geodety albo panele wstawiania obiektów - tak jakby zastapiły inne klawisze. Nie bardzo moge dojść o co chodzi. Moze ktoś sie z tym spotkał (TRS 2006)
NO to chyba nie jest problem TRSa - sorry. To samo dzieje sie np w WORDZIE - klawisze kursorów otwierają okna jak skróty klawiszowe. Co ciekawe kursowy z klawiatury numerycznej zachowują sie normalnie ;/
NIe usypiam ;] Włącz/wyłącz zrobiłem. Antywirusa mam ESET Smart SEcurity 4 i się o nic nie drze :) Przyznaję że dziś odkurzałem kompa - ale nie pierwszy raz i delikatnie to robię. Klawiaturę mam podpiętą jakąś starą ale jarą - jeszcze na okrągłej wtyczce nie USB
No ctrl+shift to ja znam :) aż taki dyletant to nie jestem xD. Wirusa nie znalazł a klawiatura już działa ok - nie wiem co to było. Shift prawy działał jak backspace a kursory otwierały np okna zapisu - teraz działa dobrze. Sorry że narobiłem szumu wokół sygnalizacji v5
No ctrl+shift to ja znam :) aż taki dyletant to nie jestem xD. Wirusa nie znalazł a klawiatura już działa ok - nie wiem co to było.
Bazler, weź pod uwagę, że klawiatura to też w sumie komputer, tylko mocno specjalizowany w jednym celu. Czasem się zawiesi czy wysypie mu soft. Niech zgadnę: odłączyłeś zasilanie i wstała?
Sama płyta główna to też całkiem spore stado mikrokontrolerów (nie licząc tego powszechnie znanego największego proca) - może akurat kontroler od klawiatury się zbiesił. Możliwości sporo. Ale jak działa - to dobrze
No czekam z niecierpliwoscia co będzie dalej. Bo ta klawiatura która zgłupiała to potem wróciła do normy a potem znowu zgłupiała. Dwie inne też - fakt ze jakies stare po przejciach podpiąłem. Dziś zainwestowałęm 20 PLN w nową i ta działa na razie ok. A dzieją się rzeczy różne. Np shift działał jak backspace, kursory zaznaczały tekst itd. lub otwierały okno zapisu plika - tak jak CTRL + S
Teraz działa dobrze ale nie zdziwiłbym się gdyba lada chwila coś sie spieprzyło. Być może rzeczywiście coś walnęło na płycie. Klawiaturę sprawdziłem i taką PS2 i na USB więc samo gniazdo raczej nie.
To nie jest problem TRSa- po prostu w tej grze to zauwazyłem. Ale babol jest w każdym programie więc to sprawa komputera a nie samej gry. To znaczy był - bo póki co klawiatura którą dziś kupiłem działa jak trzeba
_________________ Żeby mi się chciało chcieć...
Ostatnio zmieniony przez bazler71 05-07-2012, 19:09, w całości zmieniany 1 raz
Hm tego nie wiem - mam w tle na pewno Hard Disk Sentinel ale on jest od ost naprawy i nie robił takich rzeczy. Innych programó chyba nie mam - w każdym razie świadomie ;] nie