Wysłany: 05-01-2012, 18:33 Wygląd sieci trakcyjnej
http://img9.imageshack.us/img9/4939/trakcjab.png
Mam taki o to problem,zauważyłem iż u kolegów trakcja ładnie wygląda,tak realnie,u mnie po paru metrach zaczyna się zlewać i robi się czarna gruba krecha,na tym zdjęciu to widać,można jakoś temu zapobiec ? Czy może mam złe ustawienia.
Ostatnio zmieniony przez Lupus 05-01-2012, 18:35, w całości zmieniany 4 razy
Pomógł: 32 razy Wiek: 64 Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 816 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 05-01-2012, 19:08 Re: Wygląd sieci trakcyjnej
Lupus napisał/a:
http://img9.imageshack.us/img9/4939/trakcjab.png
Mam taki o to problem,zauważyłem iż u kolegów trakcja ładnie wygląda,tak realnie,u mnie po paru metrach zaczyna się zlewać i robi się czarna gruba krecha,na tym zdjęciu to widać,można jakoś temu zapobiec ? Czy może mam złe ustawienia.
A problem bierze się z tego że cała sieć trakcyjna Chestera (bo takiej używasz) jest zrobiona na alfie i w dodatku w szarościach. Na niektórych komputerach z odpowiednimi ustawieniami i na starszych wersjach gry będzie to w miarę wyglądało. Ja miałem podobne obrazki, dlatego zasiadłem do Gmaxa. W moich wypocinach nt sieć trakcyjna, nie znajdziesz ani grama alfy, resztę widać na screenach, jak napisałeś.
:!: u mnie po zainstalowaniu trakcji chestera nie mogę jej zastosować ponieważ w trybie geodety są podświetlone na czerwono. Proszę o pomoc aby je ruszyć !!! :roll:
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-10-2012, 16:10
jackpol36 napisał/a:
:!: u mnie po zainstalowaniu trakcji chestera nie mogę jej zastosować ponieważ w trybie geodety są podświetlone na czerwono. Proszę o pomoc aby je ruszyć !!!
Aaaaaa, na czerwono, to straszne, co my teraz zrobimy
A kolega nie wie nic na temat komunikatów błędów w CMP, to może kolega się dowie, zanim będę zmuszony przyznać koledze odpowiednią nagrodę za brak samodzielności.
W trybie geodety, jak masz włączoną opcję pokazywania kuid (w prawym dolnym rogu wyświetla się kuid wybranego dodatku), to może on być w kolorze białym (dodatki wbudowane), żółtym (dodatki pobrane z DLS) lub czerwonym (dodatki innych twórców). Taką konwencję przyjęli twórcy z Auranu. Zaś błędy dodatków sygnalizuje CMP czerwonym wykrzyknikiem.
Mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości wszystkich tych, którzy niepokoili się wyświetlaniem kuidów na czerwono w geodecie.
Pozdrawiam - Voytek
_________________ KUID 196500
Ostatnio zmieniony przez Voytek 15-10-2012, 23:50, w całości zmieniany 1 raz