Pomógł: 6 razy Wiek: 38 Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 506 Skąd: Kowary
Wysłany: 24-10-2011, 11:28
Nad tymi repami przydałoby się jeszcze trochę posiedzieć. Źle spasowane czoła z bokami, widać różnicę w jasności i kontraście, co do budynia to mógłbyś zrobić go na nowszym modelu, ten tu już zabytek w sumie.
Pomógł: 12 razy Wiek: 31 Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 1392 Skąd: Chałupki
Wysłany: 24-10-2011, 14:05
danio19330 napisał/a:
nie mogłem edytować pisało że minął czas :-(
Przecież żeby napisać posta nie musisz edytować powyższego posta , jeżeli minęło 15 minut czy ileś tam , to spokojnie mogłeś napisać posta bez żadnych konsekwencji :) A zapewne 15 minut już minęło od poprzedniego posta w twoim starym temacie ;)
A ja mam pytanie. Dlaczego danio zrobiłeś nie realny repaint lokomotywy EP07-388 ? Przecież takiej lokomotywy wgl nie ma (Edyta: w sensie że nie ma takiego malowania - sorka za nie sprecyzowanie) . Poza tym lokomotywa EP07-388 jest w intercity , ma okrągłe zezowate reflektory i wygląda tak:
http://kolej.webatu.com/details.php?image_id=234
Nie wiem czemu to pokazałeś , ale na twoim miejscu bym skasował tego loka z forum , bo będziesz miał nie przyjemności jak ja kiedyś z siódemką interREGIO ;/ na dodatek to jest paint co nawet w licencji zgreda jest to :
Σ3. Polityka repaintowania.
a) Możliwe jest stworzenie przez osoby drugie tzw. Repaintu. Jednakże repaint musi zostać wykonany na bazie fototextur (zdjęć).
A ja mam pytanie. Dlaczego danio zrobiłeś nie realny repaint lokomotywy EP07-388 ? Przecież takiej lokomotywy wgl nie ma . Poza tym lokomotywa EP07-388 jest w intercity , ma okrągłe zezowate reflektory i wygląda tak:
Pomógł: 12 razy Wiek: 31 Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 1392 Skąd: Chałupki
Wysłany: 24-10-2011, 14:15
No nie ma Bartek takiej lokomotywy Edyta: w takim malowaniu :) , przecież sp. Przewozy Regionalne nie ma własnych lokomotyw jeszcze w użytku :) , a jak by miała , to logiczne że by od PKP Cargo byków nie pożyczała co nie :D ?
Poza tym wpisz se w googla EP07-388 to sobie porównaj ją do tej powyżej :) Między innymi na reflektory spójrz , na malowanie i na właściciela którym jest PKP InterCity :)
Domyślam się że Danio pożyczył paintową teksturę od Siemensa E189 Xsiv :)
@Lutek. Lokomotywy w takim malowaniu ;) Sorka za nie jasność :)
Chodzi mu o to, że poza E189 nie ma takiego malowania...Kolego przy tym http://imageshack.us/phot...screen024o.jpg/ czeka Cię jeszcze trochę roboty estetycznej,dodanie cienia itp.
A ja mam pytanie. Dlaczego danio zrobiłeś nie realny repaint lokomotywy EP07-388 ? Przecież takiej lokomotywy wgl nie ma . Poza tym lokomotywa EP07-388 jest w intercity , ma okrągłe zezowate reflektory i wygląda tak:
Nie wiem czemu to pokazałeś , ale na twoim miejscu bym skasował tego loka z forum , bo będziesz miał nie przyjemności jak ja kiedyś z siódemką interREGIO ;/ na dodatek to jest paint co nawet w licencji zgreda jest to :
wiem ale spokojnie wysłałem rano screeny Zgredowi napewno je widział chyba że jest zajęty ale to jak musię nie spodoba to zmienię tex a wykasuję tego loka[/quote]
a ja mam pytanie ponieważ ten budyń 1012 jest zrobiony na bazie 1011 i czy jest dobry bo Gumis88 pisał mi że bym zmienił model na nowszy
Ostatnio zmieniony przez Lutek 24-10-2011, 14:39, w całości zmieniany 1 raz
Od kiedy 08-001 ma ryfle? Robienie z 303E 4E to raczej kiepski pomysł, no chyba żeby wyretuszować te ryfle i dodać jedną żaluzje to może jakoś by to wyglądało.
Ostatnio zmieniony przez szogun 24-10-2011, 18:21, w całości zmieniany 1 raz
To nie wygląda. To wszystko nadaje się do kasacji. Poćwicz troche w domowym zaciszu, porób parę maszyn i potem publikuj. Ukształtował się już pewien poziom.
Dodaj wpis Hint=dynamic. Już widzę, że Łukasz odrzuci tekstury tak walą po oczach ,nie spasowane różnią się jasnością ni i strasznie nie wyraźne-rozciągnięte w niektórych miejscach.Tutaj np. widać : http://imageshack.us/phot...screen049g.jpg/ drzwi i przy czole-wtf?. Pierw popraw i tutaj na forum jak powiemy, że jest ok to dopiero wysyłaj....
Ostatnio zmieniony przez Damiaan3 24-10-2011, 20:41, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-10-2011, 20:42
Damiaan3 napisał/a:
Dodaj wpis Hint=dynamic
Kurcze, czy wy się nie nauczycie wreszcie jednego, wpis Hint=dynamic zapobiega mipmapping-owi, czyli najprościej rzecz ujmując, spowalnia gierkę. Wpis ten należy stosować ostrożnie, tylko w przypadkach wyjątkowych (najczęściej z alfą), a nie na każdej teksturze. Duże mapy należy poprawiać na poziomie tekstur, a nie wpisami w texture.txt.
Danio, dla ciebie znaczy to tyle: wyostrzyj teksturę.
Od kiedy 08-001 ma ryfle? Robienie z 303E 4E to raczej kiepski pomysł, no chyba żeby wyretuszować te ryfle i dodać jedną żaluzje to może jakoś by to wyglądało.
Ja robiłem to bezpośrednio z modelu EP08-001 Zgreda w pomarańczowych barwach
Gumiś ma rację. Zmień model tego budynia na nowszy. W obecnym stanie tych lokomotyw, nie wierzę, aby Zgred pozwoli na wydanie. Powodzenia.
Wczoraj mi odpisał na te,mat screenów i powiedział żebym przyciemnił trochę loka zrobił światłocień CYTAT "Mimo to i tak te błędy sa nie istotne, ponieważ jest juz model 4E w schemacie "budyń". Dokładnie mowic model EP7-1011 i nie ma sensu robic kolejnego z innym numerkiem tylko"
Kurcze, czy wy się nie nauczycie wreszcie jednego, wpis Hint=dynamic zapobiega mipmapping-owi, czyli najprościej rzecz ujmując, spowalnia gierkę. Wpis ten należy stosować ostrożnie, tylko w przypadkach wyjątkowych (najczęściej z alfą), a nie na każdej teksturze. Duże mapy należy poprawiać na poziomie tekstur, a nie wpisami w texture.txt.
Danio, dla ciebie znaczy to tyle: wyostrzyj teksturę.
Wyostrze i zmienię troszkę rzeczy
Ostatnio zmieniony przez danio19330 25-10-2011, 12:31, w całości zmieniany 2 razy