Pomógł: 4 razy Wiek: 29 Dołączył: 28 Lis 2010 Posty: 111 Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-09-2011, 21:25 Bogeysound
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak zrobć bogeysound. A więc zrobiłem już dźwięk (wyjęty z filmu), obrobiony, format .wav i kiedy klonuje jakiś inny bogeysound i podmieniam swój dźwięk oraz dodaje go do danego wózka to niema dźwięku (w grze). Czy jest jakiś sposób aby usłyszeć ten dźwięk??
Teraz musisz w configu wózka, do którego chcesz podłączyć ten bogsound wpisać numer kuid bogeysounda jakiego zrobiłeś. No i w ogóle sprawdź, czy wszystkie numery kuidów/zależności się zgadzają.
Wysłany: 24-09-2011, 21:51
makaron1970 napisał/a:
Teraz musisz w configu wózka, do którego chcesz podłączyć ten bogsound wpisać numer kuid bogeysounda jakiego zrobiłeś. No i w ogóle sprawdź, czy wszystkie numery kuidów/zależności się zgadzają.
Wszystko zrobiłem.
Lutek napisał/a:
Coś kaszanisz przy obróbce, może mono/ stereo, a może co innego :>
Ty chcesz nadpisać już istniejący bogeysound?.
Możliwe że pewnie jakieś stareo, ale nie znam sie na tym.
Tak, nadpisuje istniejący dźwięk.
Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 24-09-2011, 21:58
Poczytaj na Forum, było pisane o takich problemach w przypadku "produkcji" hornsound`a. Poszperasz to będziesz miał napisane jakie rozszerzenia, częstotliwość itd :)
Wysłany: 24-09-2011, 22:13
Lutek napisał/a:
Poczytaj na Forum, było pisane o takich problemach w przypadku "produkcji" hornsound`a. Poszperasz to będziesz miał napisane jakie rozszerzenia, częstotliwość itd :)
Znalazłem, tak powodem było stareo, zmieniłem na mono i git wszystko działa wielkie dzięki. :)