FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Reinstalacja TC 1 & 2 z zachowaniem dodatków
Autor Wiadomość
hyhyhy12
user


Wiek: 34
Dołączył: 27 Kwi 2010
Posty: 67
Skąd: brak danych
Wysłany: 13-06-2011, 22:09   Reinstalacja TC 1 & 2 z zachowaniem dodatków

Witam.
Chciałbym przeinstalować mojego TC ponieważ ostatnio pojawia się wiele błędów. Chciałbym to zrobić jednak z zachowaniem kilku ważnych dla mnie dodatków. Czy jest możliwość odnalezienia tych dodatków na komputerze i skopiowania ich do innego katalogu? Jeżeli tak, chciałbym aby wskazano mi położenie tych dodatków w katalogu TC, bym mógł spokojnie go przeinstalować i ponownie wgrać "ocalone" dodatki.
Z góry dziękuje.
 
 

znawca


Pomógł: 51 razy
Wiek: 35
Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 1111
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 13-06-2011, 22:20   

Jeżeli chcesz po reinstalce wgrać wszystkie dodatki jak leci to trzeba przekopiować folder local, natomiast jeżeli tylko wybrane dodatki to chyba łatwiej zapisać je do jakiegoś cdp lub cdpa (plik archiwum) i później wgrać przez menadżera zawartości.
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5090
Skąd: Wrocław
Wysłany: 13-06-2011, 22:24   

a poza tym przy odinstalowaniu jest opcja aby wgrane elementy zostawic
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
Raffaello_25
user


Wiek: 33
Dołączył: 16 Lut 2009
Posty: 52
Skąd: WAWA
Wysłany: 16-02-2012, 16:27   

A ja mam pytanie, trochę z innej beczki. Miałem trs2004, teraz mam TC1&2. Na komputerze zachowałem plik ze wszystkimi dodatkami jakie zbierałem mniej więcej do stycznia 2011. Jak zainstaluje TC1&2 na komputerze, można te dodatki wrzucić do nowego trainz-a bez potrzeby wyszukiwania i wgrywania dodatków od nowa?
 
 
Dominic
trainz
Tyś blank ociuloł



Pomógł: 7 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 354
Skąd: Chorzów
Wysłany: 16-02-2012, 17:04   

Oczywiście, że można. Sposób, w jaki należy przenieść dodatki był już opisywany na forum. Wystarczy odpowiednio poszukać.
_________________
"Kiedy ludzie zaczynają naśladować twój styl, wtedy czujesz, że coś w tym jest." — James Hetfield
 
 
 
Raffaello_25
user


Wiek: 33
Dołączył: 16 Lut 2009
Posty: 52
Skąd: WAWA
Wysłany: 16-02-2012, 17:28   

ok, a mała podpowiedź gdzie poszukać instrukcji, dawno dawno tu nie byłem
 
 
Dominic
trainz
Tyś blank ociuloł



Pomógł: 7 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 354
Skąd: Chorzów
Wysłany: 16-02-2012, 21:10   

Tutaj Żółwik powiedział gdzie szukać odpowiedzi na Twoje pytanie.
_________________
"Kiedy ludzie zaczynają naśladować twój styl, wtedy czujesz, że coś w tym jest." — James Hetfield
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group