FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zwrotnice
Autor Wiadomość
Trainz Classics
user


Wiek: 22
Dołączył: 30 Lip 2010
Posty: 76
Skąd: Śląsk
Wysłany: 04-02-2011, 17:23   Zwrotnice

Link
http://www.trainz.org/ptt...rozjazdy02.html
Czytałem instrukcję ze stronki
http://www.trainz.org/ptt...ozjazdy_zwd.pdf
Problem
Przy próbie podłączenia żółtym torem wyskakuje takie coś:
http://www.fotosik.pl/pok...998e9d97b8.html
Co robię nie tak :?:
Ostatnio zmieniony przez Trainz Classics 04-02-2011, 17:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 50
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-02-2011, 17:29   

Nie masz jakiegoś toru, najprawdopodobniej wbudowanego w zwrotnice toru niewidocznego. Sprawdź zależności w CMP.
 
 
 
Trainz Classics
user


Wiek: 22
Dołączył: 30 Lip 2010
Posty: 76
Skąd: Śląsk
Wysłany: 05-02-2011, 09:19   

No tory nie widoczne mam.żółty,niebieski i szary ale jak staram się połączyć wyskakuję błąd....A jak chcę tę żółte punkty zaznaczyć to się nie da.
Ostatnio zmieniony przez Trainz Classics 05-02-2011, 09:25, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 50
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-02-2011, 12:34   

Trainz Classics napisał/a:
No tory nie widoczne mam.żółty,niebieski i szary ale jak staram się połączyć wyskakuję błąd....A jak chcę tę żółte punkty zaznaczyć to się nie da.

W dalszym ciągu uważam, że nie masz jakiegoś toru, lub też tor może mieć błędy. Taki wysyp dzieje się głównie w takich przypadkach.
 
 
 
Trainz Classics
user


Wiek: 22
Dołączył: 30 Lip 2010
Posty: 76
Skąd: Śląsk
Wysłany: 05-02-2011, 12:56   

Oto foty:

http://images40.fotosik.p...cac56148de7.jpg

http://images47.fotosik.p...8cc05508765.jpg

http://www.fotosik.pl/pok...c99d94223f.html
 
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 50
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-02-2011, 13:00   

Żółty znak zapytania drugim screenie - jakiś brak, czerwony wykrzyknik na trzecim - jakiś błąd. Sprawdź teraz czego brakuje i jaki to błąd, ściągnij brakujące zależności, napraw błąd i powinno Ci wszystko działać.
Ostatnio zmieniony przez drstrach 05-02-2011, 13:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Lutek 
znawca
PL-PLKW



Pomógł: 118 razy
Wiek: 30
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 2608
Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 05-02-2011, 14:32   

http://www.trainzmaps.net...e.php?page_id=6
 
 
 
Trainz Classics
user


Wiek: 22
Dołączył: 30 Lip 2010
Posty: 76
Skąd: Śląsk
Wysłany: 05-02-2011, 15:06   

Lutek napisał/a:
http://www.trainzmaps.neteasy.pl/viewpage.php?page_id=6


Problem polega na tym że jak chce poprowadzić tor od punktu to się nie da
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group