Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-07-2010, 22:32
Kurcze, będę musiał przez Ciebie przebudować sieć, a tak mi było dobrze w tej błogiej nieświadomości
Fajnie, że udało Ci się to dociągnąć do szczęśliwego końca.
Aha i witamy w kółku modelarskim
!!!!! To jest to czego bardzo brakowało. Jak się poszlajam po szlakach to pofocę specjalnie wysięgniki. Póki co mogę zaoferować słupy z kolei piaskowej, jeżeli by Cię interesowały.
Pytanko: Jak to ma się do sieci i jej elementów Chestera? Współpracuje to ze sobą? Jak wygląda wielkość tych dodatków w porównaniu do tych Chestera? We wrześniu lub październiku będę rozwieszał sieć na swojej mapce i jest to dla mnie istotne przy wyborze dodatku.
Pomógł: 32 razy Wiek: 63 Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 816 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 29-07-2010, 22:51
Dla dalszej edukacji, zrobiłem taką budkę, a żeby dyżurna miała gdzie usiąść w cieniu to ma też ławeczkę:
3d drstrach
Jamal, wysięgniki są na wygląd, podobieństwo i rozmiar Chesterowych. Wysięgniki obniżone pod mosty mogę zrobić, jak będą odpowiednie „druty” , na razie nie ma do czego dopasować.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-07-2010, 23:00
O jakie ładne ławeczki tu widzę
KGrid [Usunięty]
Wysłany: 29-07-2010, 23:04
Wysięgniki mega sprawa ;) Nie marudaj tylko wydawaj. A budka, też fajna, mi się podoba, tylko czy czasem nie za jaskrawa? Delikatnie ściemnić i popracować nad jednym z okien, wydaje się ono zbyt szerokie w porównaniu do innych okien.
Powodzenia ;)
Na tej ławeczce to zwykle drużyny konduktorskie śniadanie кушають.
A czy na tym drugim screenie nie powinno być już widać przejścia służbowego na peron drugi?
Wszystko ładnie pięknie oprócz dachu, który pachnie dodatkami zrobionymi zaraz po wydaniu TRS2004 :) Jest dużo textur dachówki, na pewno jakaś będzie tu pasować. :)
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5346 Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-08-2010, 01:16
A-A, ostrożnie, bo Ci wypieprzy model do góry flakami.
Najpierw zaznaczasz wszystko, potem EDIT MESH dla wszystkiego, a dopiero potem reset X Form, i to też nie koniecznie pomoże, bo w niekórych technikach modelarskich potrafi to co nie zrobisz wywrócić ten burdel do góry nogami.