Witam.
Mam nadzieję, że ten temat stanie się choć troszkę tak często odwiedzany, jak "fototekstury - oferuję"
Ja pierwszy: poszukuję tekstur na napędy mechaniczne rozjazdowe "druciane". W wersji przelotowej i końcowej, ze wskaźnikami i bez. Tak samo, jeśli chodzi o napędy sprzężone z ryglem. Do tego foty wszelkich pierdół pędniowych - załomów, zwrotów, zwrotni grupowych przy nastawniach, słupków "zwykłych" do pędni. Naprężacze też mile widziane. Im więcej i z większej ilości stron - tym lepiej jeśli ktoś ma - proszę pchać mailem (adres w stopce).
ja bardzo bym prosil o materialy zwiazane z Infrastruktura kolejowa ( wylacznie wieze wodne , przystanki kolejowe, budynki kolejowe , myjki , itp ) najlepiej z wojewodztwa warminsko- mazurskiego . Pozdrawiam
Pomógł: 36 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 1376 Skąd: Nysa / Poznań
Wysłany: 20-05-2010, 01:28
RBach: myślę że jak jutro nie będzie lało to dostaniesz po południu/wieczorem spora paczkę materiału. Spinmax: inne województwa/regiony tez bierzesz pod uwagę? Miałbym coś z dolnego śląska.
A tak przy okazji: widzę że w bliźniaczym dziale pojawia się całkiem sporo fot stonek w tych nowych badziewnych malowaniach, a może by się ktoś pokusił i obfocił kilka "klasycznych" stonek?
_________________ www.gzk.cba.pl <- zbiór moich (i nie tylko) zdjęć o tematyce kolejowej
Ostatnio zmieniony przez Dostojny Kocur 20-05-2010, 01:31, w całości zmieniany 1 raz
Spinmax: inne województwa/regiony tez bierzesz pod uwagę? Miałbym coś z dolnego śląska.
jasne SU46-024 ze inne tez wchodza w gre. Podalem za przyklad warminsko-mazurskie bo to moje regiony i zawsze moge cos skubnac jakis dodatek do traski Gryszaqa i swojej.
Ostatnio zmieniony przez spinmax 20-05-2010, 10:17, w całości zmieniany 1 raz
Mazurski tabor: SA106 i wagon 120A malowanie olsztyn (wnętrze do niego z zielonym materialem siedzeń i niebieskimi firankami, jest paczce wnętrz którą publikowałem w zdjęcia na tekstury)
To ja, jako założyciel, się wypowiem:
Proponuję takie reguły w tym wątku:
1. Temat służy do POSZUKIWANIA zdjęć, rysunków, szkiców itp materiałów na dodatki
2. W tym temacie NIE OFERUJEMY materiałów niezamówionych, do tego służy dział "fototextury-oferuję"
3. Jeżeli ktoś prosi o konkretny materiał (jeden wybrany pojazd, konkretną nastawnię itp) to posiadacze takich materiałów mogą wrzucić link do jakiejś paczki na serwisach typu megaupload, rapidshare itp. NIE WRZUCAMY tysięcy fotek, wystarczy jedna poglądowa.
4. W przypadku ogólnie określonych zapotrzebowań (np. moje "wszelkie napędy" czy "klasyczne stonki" kolegi SU46-024) próbki zdjęć wrzucamy do "Fototex-Oferuję", tu jedynie dajemy info. Nie będziemy dublować tematu. Poza tym, tam zaglądają wszyscy, którzy szukają fotek, tu piszemy tylko jeśli czegoś nie możemy wynaleźć.
5. Miejsce na reklamę
Ofkors to moje luźne pomysły, do dyskusji. Tak rzucam, możecie się nad tym pastwić
Jeśli powstanie coś na wzór wewnętrznego regulaminu, to poprosimy <wazelina> Naszych Wspaniałych Moderatorów </wazelina> o reedycję pierwszego posta i wrzucenie tego na samą górę wątku.
Poszukuję chociaz jedną fotkę boku (lub kilku części boku) tej lokomotywy, w tym stanie:
http://www.psk-poznan.cba...u45-0205-02.jpg http://wd6.photoblog.pl/l...F1/55521895.jpg
W miarę możliwości w przyzwoitej rozdzielczości.
Wszelkie próby adaptacji innych tekstur na tą oryginalnie żółto-sino-koperek-sraczkowatą barwę spełzły na niczym, po prostu wychodziło nieprofesjonalnie. Chciałbym swoją serię fiatów uwieńczyć tym egzemplarzem, ale muszę mieć w miarę przyzwoitą fotkę/fotki chociaż boku, czoło już mam
Przyjmę z chęcią zdjęcia kabiny EU06. Kto był na Dniu Kolejarza w Krakowie, mógł jechać do Bieżanowa i zwiedzić bodajże EU06-02 od środka. Udokumentował to ktoś może?
No niby tak, ale ja jakoś sfociłem coś na textury z wystawionych maszyn, zobacz w dziale fototextury. :) Dla chcącego nic trudnego :P Tak dziwnie pytać o tex. które można było sobie zrobić dwa dni temu :P
Maciek: Do zrobienia Rumuna potrzeba fotek obu boków, więc totalnie sobie odpuściłem tamte maszyny...
Pysi: O to się nie martwię. Zgred opiekuje się Rumunami Marcina, więc poproszę go o modyfikacje, a w razie czego wyciągnę Marcina z Trainzowego grobu (w realnym świecie Marcin żyje, więc może się uda). ;)
EDIT:
Kilan: z tego, co wiem, to nie wydał, stąd moja inicjatywa.
Ostatnio zmieniony przez Zergall 14-06-2010, 18:44, w całości zmieniany 1 raz