Wysłany: 30-10-2009, 07:08 Dziwne zachowanie się sesji.
Mam "sesję bazową" - ze skonfigurowanymi semaforami, ograniczeniami prędkości i in.
Robię na jej podbudowie dwie sesje - pierwszą z parowozami (darmowe z PTT, payware z SLW) oraz drugą ze spalinówkami Chestera. W obydwu uwzględniam te wszystkie multikomendy, reguły opcji początkowych etc. Zapisuję, wychodżę z Geodety. Odpalam sesję z parowozami - OK działa. Odpalam pod "maszynistą" sesję ze spalinówkami, troche tam jeżdżę etc. - działa. Ponownie odpalam sesję z parowozami - pojawia się czarny ekran, że brakuje jakichs tam "assets". No i już tak jest - sesja "slainowa" uruchamia się bez klopotów, sesja "parowozowa" - zawsze mnie informuje, że czegos tam brakuje, mimo, że pierwszy raz uruchomiła się bez kłopotów.
Co robię nie tak?
czasem jest tak ze jakis dodatek uzyty na mapie ma jakis malo wazny blad. i w takim wypadku pokazuje brak dodatku ale w grze i na mapie ten dodatek istnieje..
jak bedziesz mial CMP to zobaczysz na mapie czy jest jakis bledny skladnik
Jak miałem TRS04 to tego typu komunikaty były notoryczne. Dla przykładu podam że ledwie zacząłem budować mapę używając ledwie kilku dodatków i jakiś tam torów , po zapisaniu mapy wyjściu z gry i ponownym odpaleniu pojawiał mi sie komunikat że czegoś tam nie mam zainstalowanego! Obłęd! Praktycznie nic nie uzyłem a tu że czegos brakuje! Dlatego nie dziwia mnie te kwiatki, które notabene czasem same mijają i już! Od taka TRSowa przypadłość!
No dokładnie coś takiego mi się robi - wczoraj zainstalowałem trochę dodatków i mapa "Pogranicze' zaczęła w TRS-ie nagle wykazywać oznaki "niemania" jakichs dodatków choć taki TO nic nie wykazywał. Po zainstalowaniu ponownym PVL i multikomendy - było już ok.
Chyba po prostu ten typ tak ma - jeśli chodzi o TRS04 - i już
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-11-2009, 15:18
Wiesz Przemek wystarczy, że np. w dodatku jest jeden głupi błąd (np. tekstura w złej rozdziałce) i mimo, że dodatek działa w gierce to za każdym uruchomieniem mapki będzie Ci wyrzucał, że czegoś mu brakuje. U mnie rozwiązał to dopiero CMP w TRS2006 lub TC, gdzie wszystko miałem jak na tacy. Dlatego uważam, że to jest najlepsza rekomendacja żeby wymienić TRS2004 na nowszy model.