FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Dziwne zachowanie się sesji.
Autor Wiadomość
Przemek77
super user

Wysłany: 30-10-2009, 07:08   Dziwne zachowanie się sesji.

Mam "sesję bazową" - ze skonfigurowanymi semaforami, ograniczeniami prędkości i in.

Robię na jej podbudowie dwie sesje - pierwszą z parowozami (darmowe z PTT, payware z SLW) oraz drugą ze spalinówkami Chestera. W obydwu uwzględniam te wszystkie multikomendy, reguły opcji początkowych etc. Zapisuję, wychodżę z Geodety. Odpalam sesję z parowozami - OK działa. Odpalam pod "maszynistą" sesję ze spalinówkami, troche tam jeżdżę etc. - działa. Ponownie odpalam sesję z parowozami - pojawia się czarny ekran, że brakuje jakichs tam "assets". No i już tak jest - sesja "slainowa" uruchamia się bez klopotów, sesja "parowozowa" - zawsze mnie informuje, że czegos tam brakuje, mimo, że pierwszy raz uruchomiła się bez kłopotów.
Co robię nie tak?

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 30-10-2009, 11:02   

czasem jest tak ze jakis dodatek uzyty na mapie ma jakis malo wazny blad. i w takim wypadku pokazuje brak dodatku ale w grze i na mapie ten dodatek istnieje..

jak bedziesz mial CMP to zobaczysz na mapie czy jest jakis bledny skladnik

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3f6eiQA_ZfFAf0BM?e=Gj1ZGa

jamie78
zaawansowany

Wysłany: 30-10-2009, 16:43   

Jak miałem TRS04 to tego typu komunikaty były notoryczne. Dla przykładu podam że ledwie zacząłem budować mapę używając ledwie kilku dodatków i jakiś tam torów , po zapisaniu mapy wyjściu z gry i ponownym odpaleniu pojawiał mi sie komunikat że czegoś tam nie mam zainstalowanego! Obłęd! Praktycznie nic nie uzyłem a tu że czegos brakuje! Dlatego nie dziwia mnie te kwiatki, które notabene czasem same mijają i już! Od taka TRSowa przypadłość!

Przemek77
super user

Wysłany: 03-11-2009, 14:33   

No dokładnie coś takiego mi się robi - wczoraj zainstalowałem trochę dodatków i mapa "Pogranicze' zaczęła w TRS-ie nagle wykazywać oznaki "niemania" jakichs dodatków choć taki TO nic nie wykazywał. Po zainstalowaniu ponownym PVL i multikomendy - było już ok.
Chyba po prostu ten typ tak ma - jeśli chodzi o TRS04 - i już

drstrach
znawca

Wysłany: 03-11-2009, 15:18   

Wiesz Przemek wystarczy, że np. w dodatku jest jeden głupi błąd (np. tekstura w złej rozdziałce) i mimo, że dodatek działa w gierce to za każdym uruchomieniem mapki będzie Ci wyrzucał, że czegoś mu brakuje. U mnie rozwiązał to dopiero CMP w TRS2006 lub TC, gdzie wszystko miałem jak na tacy. Dlatego uważam, że to jest najlepsza rekomendacja żeby wymienić TRS2004 na nowszy model.

Odpowiedz do tematu