Nie został do dziś rozwiązany. Przez pad dysku i utratę trasy jakoś nie wróciłem do TR2004. Ale niedawno wróciłem, ułożyłem znów tory na stacji i doszedłem do przejazdu. Na stronie znalazłem ciekawe przejazdy Błażeja...
No to jeszcze droga... Error.... Że co?
Może najpierw powinna być droga? To wstawiam drugi przejazd obok:
Podłączam drogę (plik 2.jpg się nie zapisał, choć widać go tu w tle) i znów...
I jestem w kropce. Uniwersalna płyta przejazdowa nie zgadza się z tą z FAQ (inny wygląd utrudniający określenie, co dalej) i nie mam też pojęcia, jak się zabrać do pracy na przejazdach... Podłączam drogę do zewnętrznych kółek z tych 4 w linii i też wyrzuca błąd...
Byłby ktoś w stanie poświęcić kilka minutek i zrobić zdjęcia klatka po klatce, pokazując jak to postawić? Bo cały czas nie wiem, co do czego przyczepić :/
Pomocy!
Co może powodować błąd w przejazdach Błażeja, albo jak teraz podłączać płytę przejazdową?
Pomógł: 34 razy Wiek: 31 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 826 Skąd: Brzozów
Wysłany: 15-10-2009, 20:35
No a musisz ta drogę podpiąć ? Jak mnie wyskakiwał błąd to ją podłączyłem tak że kliknąłem na to kółko przejazdu (z droga) przyciskając shift (albo ctrl ) No chyba że chcesz ruch dać to może poszukaj jakiś innych dróg albo coś takiego.
_________________ A polski hip hop wszedł i wyszedł...
Cóż. Ostatnio już planowałem użyć opcji bez ruchu i postawić "przyklejone" samochody, ale wiesz... zawsze fajniej, aby działało... W sumie wpadłem na pomysł, aby na czystą wersję zainstalować przejazd, sprawdzić czy działa, dodać 10 dodatków, sprawdzić czy działa... Bo może po prostu jakiś plik się z tym gryzie?
Czy przejazdy Erniego działają w TS2009? Kompletnie nie potrafię ich uruchomić...
Z powodzeniem używałem ich w TRS2004, a w TS2009 ni hu, hu...
Co może być przyczyną?
To co robię nie tak?! (wrrrrr)
Czy wielkość liter gra rolę (ja nazwałem PdA, a szlabany PdA1, etc)?
Które triggery mam używać (oczywiście dziubkiem do przejazdu)? Są do wyboru:
- trigger kontrolera
- trigger kontrolera włączający
- trigger kontrolera wyłączający
Czy gra rolę, gdzie ułożę uniwersalną płytę przejazdową?
HELP ME!
a co do triggerow to zobacz czy zmiana kierunku cos pomoze :)
EDIT:
Wyłączyłem i włączyłem grę ponownie. Uruchomiłem sobie zapisane sesje z Sudet. Wszytsko było OK. Później znowu wlazłem na swoją testową mapkę i wszystko wróciło do normy. Loki nowe z wózkami działają prawidłowo (w innym temacie) i przejazdy ZSPK nareszcie zadziałały...
To chyba jakaś czkawka Trainza była... Ufff.
Po ponad 2 godzinnych próbach, wielokrotnym załączaniu i wyłączaniu TS2009 informuję wszem i wobec, że przejazdy ZSPK powodują błędy w TS2009 poprzez nawierzchnie przejazdowe. Objawia się to znikaniem wózków w taborze i nieprawidłowym, a czasem niemożliwym prowadzeniem lokomotyw.
(...) informuję wszem i wobec, że przejazdy ZSPK powodują błędy w TS2009 poprzez nawierzchnie przejazdowe.(...)
To akurat małe piwo, zawsze możesz zastosować inne płyty.
Dokładnie Jamalu, zastosuj inne - nawet nie będę podpowiadał które ;)
a odnosnie płyt z paczki przejazdowej - przy plytach typu CBP i Miroslaw moge reczyć ze dzialaja przejazdy w 100% bez problemów. TS2009 wersja 41844 (wersja jezykowa jedynie sluszna - EN). Nie widze tez bledow ani wywalen. Natomiast nie stosowalem tych dwoch innych (Strail i cos tam jeszcze). Widac chimerycznosc trainza jest wpisana w jego duszę :)
zastosuj inne - nawet nie będę podpowiadał które ;)
Podpowiedz, bo naprawdę nie wiem które.
Cytat:
a odnosnie płyt z paczki przejazdowej - przy plytach typu CBP i Miroslaw moge reczyć ze dzialaja przejazdy w 100% bez problemów. TS2009 wersja 41844 (wersja jezykowa jedynie sluszna - EN).
Otóż ja stosowałem tylko Mirosław i CBP i mnie krzaczyło poważnie trainza. Też mam build 41844, ale wersję polską.
Już o płytach CBP drstracha też pomyślałem. Na linii Lublin - Dorohusk są mniej więcej po połowie przejazdy z płytami CBP i wiele przejazdów zmodernizowanych z płytkami Mirosław. Co robić?
Ciężko coś Ci radzić jeśli samemu się nie ma problemu. Móze spróbuj wywalić wszystkie elementy przejazdu i potem jeszcze raz zaimportowac jako treści?
Tutaj umieściłem na potrzeby potomnych filmik że przejazdy te działają w TS2009, dałem 2 problematyczne nawierzchnie czyli Miroslaw i CBM, jak widac wszystko gro i bucy.
To co masz to musi byc jakaś chimera programu albo uszkodzenie plików. A moze jakies polskie znaki w skrótach? A spróbowałbyś zmienic na wersję angielską, chociazby tak dla testu... ?