Mam poważny problem i jeśli ktoś będzie wiedział coś na ten temat proszę o odpowiedz.
Razem z kolegą tworze największy światowy dodatek do najpopularniejszego symulatora ciężarówek. 18WOS:haulin. Dodatek to Mapa Polski. Tworzenie mapy odbywa się na mniej więcej takiej zasadzie. W konsoli gry wpisuje edit (nazwa pliku z mapą) i ją dalej tam edytuje itp. Było zawsze wsio dobrze do czasu... Zmieniłem ostatnio system z Windowsa XP na Windows 7. Niestety odpalając gre jest wsio ok ale odpalając edytor przez konsole w trakcie wczytywania mapy (po około minucie) wyskakuje okienko windows z tekstem "aplikacja prism3d.exe zawiesiła się i nastąpi jej zamknięcie". i kaput. Dodam tylko że Gdy odpalam grę do grania gra automatycznie w konsoli wpisuje sobie "run _nazwa mapy_" zaś gdy odpalam mapę do edycji... "edit _nazwa mapy" Po prostu edytuje mapę za pomocą gry.
Moje pytanie. Czy da się jakoś wydłużyć application timeout czyli czas oczekiwania systemu do zamknięcia zawieszonej aplikacji? Czy klucze w rejestrze " WaitToKillAppTimeout", " HungAppTimeout" oraz "WaitToKillServiceTimeout" faktycznie coś dają?? I pytanie trzecie ile sekund to 150 000 milisekund (bez śmiechów.. Takie wartości trzeba wpisać w tych kluczach)
_________________ Moje konto:
*Fototekstury dla ER75 Flirt w barwach KMu
*Fototekstury wagonu ratunkowego Bhixt
*Fototekstury SP Bombardiera
*Fototextury barier dzwiękochłonnych
*Fototextury UOZ-1 + dzwięki
Ostatnio zmieniony przez napiwek 02-07-2009, 15:37, w całości zmieniany 1 raz
Pytałem. SCS Software nie odpowiada za współpracę swojego produktu z systemem który nie istniał podczas tworzenia gry. Kurcze nie moge znaleźć keya autoendtask. W XP wiem jaka jest lokalizacja a w windows7 nie. To ten key odpowiada za zamykanie zawieszonych aplikacji. Wyszukiwarka key'ów nie działa...
_________________ Moje konto:
*Fototekstury dla ER75 Flirt w barwach KMu
*Fototekstury wagonu ratunkowego Bhixt
*Fototekstury SP Bombardiera
*Fototextury barier dzwiękochłonnych
*Fototextury UOZ-1 + dzwięki
Ostatnio zmieniony przez napiwek 02-07-2009, 16:26, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 336 razy Wiek: 55 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-07-2009, 17:27
Napiwek, sam zgodziłeś się być beta testerem microsoftu. A to są tylko konsekwencje Twojego wyboru, podejrzewam że w kwestii zgodności programów będzie więcej takich kwiatków.
Nie wiem jaka to wersja win 7, ale w pro i ultimate masz możliwość włączenia trybu zgodności z win xp (czyt.: uruchomienia emulacji xp na maszynie wirtualnej).