Dobra słowo się rzekło,dach został trochę rozjaśniony dodatkowo maszyna otrzymała nowe tekstury kabiny, pulpitu, tłumika i silnika.Jest tylko jeden problem który zauważyłem przed chwilą mianowicie godło kp.Szczakowa.
Fotka Factora jest dobra ja bym ten żółty przybrudził zamiast go rozjaśniać wyglądałaby na bardziej eksploatowaną...zrób zresztą jak uważasz to Twój model...
A tak przy okazji Jeśli by był ktoś kto może mi zaoferować foty lokomotyw serii m62/St44 na tekstury Bardzo proszę maronst@o2.pl
Próbowałem też zrobić gagara stk ale nic stego nie będzie.Złe mapowanie.Na warsztacie mam jeszcze m62 polmiedź trans.Jutro może go skończę to pokarze jakie screeny.
Pomógł: 105 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5213 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-06-2009, 20:09
Słuchaj Marek, umówmy się tak. Wskaż lokomotywy które chcesz zrobić i na które masz/możesz mieć materiał, a ja Ci postaram się pomóc z przemapowaniem/przemodelowaniem tematu pod to.
Wysłany: 18-06-2009, 13:37
No nie ;] tak dobrze to nie będzie.
Zasady gry: Wybierasz model, robisz co się da by zrobić interesującą Cię lokomotywę, analizujesz co się nie zgadza, co nie pasuje, dorabiasz odpowiednią brakującą teksturę w odpowiednim formacie w katalogu loka, wskazujesz problem tu lub na maila a ja robię resztę i Ci odsyłam.
Cześć.Dziś bawiłem się trochę teksturami gagara STK,i zauważyłem dziwny problem,mianowicie na każdej pozycji nastawnika z lokomotywy ledwo co wydobywa się trochę obciętego dymu. Czy wie ktoś czym to może być spowodowane?
Wysłany: 19-06-2009, 19:14
To nie jest reguła, ale w TRS2006 tak jest z enginespec'ami czasami - mam z nimi podobny problem. Czasem dymi normalnie, czasem wariuje. I tak nie jest to aż tak upierdliwe jak w SP45 gdzie lokomotywa strzela dymem na wprost kierunku jazdy.
Ale nie wiem ocb. Może podmiana enginespec'ów na te od Leo pomoże.
Marku, kozacki jest ten gagarin. Jestem pod wrażeniem. Rób rób gagariny :) Jeśli chcesz to mogę dać Ci łazowskiego 927 na tex. Mam też rybnickiego 1012.
Cześć.Dziś przedstawiam wam prawie ostateczną wersję maszyny 075.Piszę prawie bo czekam na oficjalne wydanie poprawionych wozów serii st44 od kilanzioma.Mam jednak jeden problem ,mianowicie nie wiem jaki przydział wpisać do tego Gagara.Jeśli ktoś wie gdzie pracował będę bardzo wdzięczny.
_________________ Naked Truth
Ostatnio zmieniony przez SuziS 24-06-2009, 12:44, w całości zmieniany 1 raz