FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: zolwik
18-12-2009, 15:59
Instalowanie dodatków do Trainz 2004
Autor Wiadomość
kolejarzyk
świeżak


Wiek: 28
Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 2
Skąd: Z tąd
Wysłany: 02-05-2009, 22:09   Instalowanie dodatków do Trainz 2004

Poradnik napisałem dlatego że coraz więcej osób pyta sie mnie
jak zainstalować dodatki do Trainz 2004.

Najpierw Musimy wejść na jakąś stronę
Z dodatkami, jest ich wiele.
Lista stron z dodatkami
-http://www.trainz.org/ptt/index.html
-http://www.sony25.cal.pl
-http://www.trainzmotion.cz
-http://trainz.jedisoft.cz (wymaga rejestracji)
-http://www.hp-trainz.de
-http://www.erniesouchak.cba.pl
-http://www.grabash.cba.pl
-http://trainzpedro.cz
-http://www.k-z-b.yoyo.pl

Ja wybrałem z tej listy tą stronę
http://www.trainz.org/ptt/index.html

Gdy już z tamtąd pobraliśmy lokomotywę czy
obiekt należy ją zainstalować.
Instalacje przedstawiłem w screenach



1.Należy najpierw wypakować
ściągnięty obiekt , ja wybrałem lokomotywę
EU07-004



2.Po rozpakowaniu obiektu zobaczymy
plik w formacie CDP



3.Kliknij Na ten plik 2 razy a po
chwili pojawi ci się komunikat o
potwierdzeniu, i daj na Tak



4.Po tym potwierdzeniu pojawi się
nowe okno, W tym oknie
są zawarte informację,
oraz zdjęcie o naszym
obiekcie, lecz nas
interesuje napis
Extract, należy
na niego kliknąć.

Wiecie co zrobiliście już ?
Zainstalowaliścię Nowy obiekt do Trainz 2004
Myślę że poradnik sie przyda.
 
 
Thalys 
znawca
Jack Sparrow


Pomógł: 34 razy
Wiek: 30
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 1317
Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-05-2009, 22:56   

Screeny na JPG by się przydało zamienić. :>
_________________
BimbajMajster
http://www.trainzverve.com
https://www.facebook.com/trainzVERVE/
 
 
 
kolejarzyk
świeżak


Wiek: 28
Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 2
Skąd: Z tąd
Wysłany: 03-05-2009, 11:00   

Wiem ,zapomniałem za chwile zamienię screeny na JPG.
 
 
Tychy Miasto
świeżak


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9
Skąd: TYCHY
Wysłany: 07-12-2009, 22:02   

ale w description pisze abym jeszcze ściągnął dodatkowe elementy, o tym już nie napisałes, bo instalując w twój sposób, lokomotywy nie widzę :-/
_________________
zaczynam zabawe z TRS 2004 ,i mam wiele pytań, pomóżcie!!
 
 
margera
zaawansowany



Pomógł: 40 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 621
Skąd: Otwock
Wysłany: 08-12-2009, 05:50   

Tychy Miasto napisał/a:
ale w description pisze abym jeszcze ściągnął dodatkowe elementy, o tym już nie napisałes, bo instalując w twój sposób, lokomotywy nie widzę :-/


Temat wałkowany nie raz, więc wystarczy przejrzeć forum. Każdy lok czy wagon składa się z kilku elementów takich jak pudło, wózki, dźwięki, corony itp. Żeby poprawnie wszystko odpalić musisz mieć ściągnięte wszystkie elementy.
_________________
sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej glupoty...

http://www.garnek.pl/margera/
http://otwockrail.cba.pl/
 
 
Tychy Miasto
świeżak


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9
Skąd: TYCHY
Wysłany: 08-12-2009, 19:05   

to powiedz mi przyjacielu skąd wziąć te elementy które są widoczne w discription

http://img9.imageshack.us/img9/7648/ert46546.png
_________________
zaczynam zabawe z TRS 2004 ,i mam wiele pytań, pomóżcie!!
 
 
Mannerheim
zaawansowany
nietutejszy...



Pomógł: 78 razy
Wiek: 35
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 626
Skąd: Warszawa-Rembertów
Wysłany: 08-12-2009, 19:13   

Tychy Miasto napisał/a:
to powiedz mi przyjacielu skąd wziąć te elementy które są widoczne w discription
http://img9.imageshack.us/img9/7648/ert46546.png

Wszystko to znajdziesz w Downloadzie Trainzmaps.
 
 
 
Tychy Miasto
świeżak


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9
Skąd: TYCHY
Wysłany: 09-12-2009, 05:40   

jeżeli chodzi o 07 pliki to ściągłem, zainstalowałem i dalej nie mam.

http://www.trainzmaps.net...s.php?cat_id=11
_________________
zaczynam zabawe z TRS 2004 ,i mam wiele pytań, pomóżcie!!
 
 
EU 04
zaawansowany



Pomógł: 58 razy
Wiek: 72
Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 934
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 09-12-2009, 09:06   

Kolego Tychy Miasto już prawie rok jesteś na tym forum a zadajesz takie BANALNE pytania że aż się robi niedobrze. Poczytaj sobie na forum o ściąganiu dodatków - pisało już o tym SETKI razy
 
 
Tychy Miasto
świeżak


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9
Skąd: TYCHY
Wysłany: 09-12-2009, 16:06   

ZAREJESTROWAŁEM się rok temu, byłem u was raptem pare razy, bo tutaj są ludzie co zjedli wszystkie rozumy i nie mają ochoty pomagać nowym. A szukać to moge igły w stogu siana jak nie mam pojęcia co szukać. Zarzuć paroma linkami, albo napisz a będę wdzięczny.
_________________
zaczynam zabawe z TRS 2004 ,i mam wiele pytań, pomóżcie!!
 
 
EU 04
zaawansowany



Pomógł: 58 razy
Wiek: 72
Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 934
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 09-12-2009, 16:13   

A masz na komputerze cosik takiego ja Gooogle ?
 
 
Mannerheim
zaawansowany
nietutejszy...



Pomógł: 78 razy
Wiek: 35
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 626
Skąd: Warszawa-Rembertów
Wysłany: 09-12-2009, 16:51   

Trzeba nauczyć się wyszukiwania informacji w Internecie, aż dziw bierze ile osób nie potrafi posługiwać się wyszukiwarkami (chociażby popularnym Google).
To nie jest forum, gdzie każdego prowadzi się za rączkę... Poza tym nie wiem o co ci chodzi, napisałem, że wszystkie zależności znajdziesz na Trainzmaps. W czym więc problem? Nie chce się przejrzeć downloadu?
 
 
 
Tychy Miasto
świeżak


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9
Skąd: TYCHY
Wysłany: 09-12-2009, 17:08   

download przejrzałem i nic ciekawego nie znalazłem oprócz U7 pliki, wgrałem a i tak nie działa ta lokomotywa
_________________
zaczynam zabawe z TRS 2004 ,i mam wiele pytań, pomóżcie!!
 
 
Mannerheim
zaawansowany
nietutejszy...



Pomógł: 78 razy
Wiek: 35
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 626
Skąd: Warszawa-Rembertów
Wysłany: 09-12-2009, 17:17   

To w takim razie źle szukałeś, bo wszystkie podane kuid-y możesz znaleźć na TM, PTT oraz na stronie Chestera.
 
 
 
Tychy Miasto
świeżak


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9
Skąd: TYCHY
Wysłany: 09-12-2009, 17:35   

w instrukcji czytałem, że wszystkie dodatkowe elementy powinny sie same ściagać przy pomocy jakiegoś tam programu...
_________________
zaczynam zabawe z TRS 2004 ,i mam wiele pytań, pomóżcie!!
 
 
Mannerheim
zaawansowany
nietutejszy...



Pomógł: 78 razy
Wiek: 35
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 626
Skąd: Warszawa-Rembertów
Wysłany: 09-12-2009, 17:37   

Tychy Miasto napisał/a:
w instrukcji czytałem, że wszystkie dodatkowe elementy powinny sie same ściagać przy pomocy jakiegoś tam programu...

Oczywiście nie doczytałeś już o tym, że dotyczy to tylko i wyłącznie elementów umieszczonych na DLS, co?
 
 
 
Tychy Miasto
świeżak


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9
Skąd: TYCHY
Wysłany: 09-12-2009, 19:38   

to trudno, nie chcecie pomóc, to poczekam kolejny rok :-P
_________________
zaczynam zabawe z TRS 2004 ,i mam wiele pytań, pomóżcie!!
 
 
pietrek
znawca



Pomógł: 62 razy
Wiek: 56
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 2057
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 09-12-2009, 19:45   

Tychy Miasto napisał/a:
ZAREJESTROWAŁEM się rok temu, byłem u was raptem pare razy, bo tutaj są ludzie co zjedli wszystkie rozumy i nie mają ochoty pomagać nowym. A szukać to moge igły w stogu siana jak nie mam pojęcia co szukać. Zarzuć paroma linkami, albo napisz a będę wdzięczny.

Nikt nie zmusza do czytania całego forum, ale przebicie się przez większość z poruszanych tematów da odpowiedź na kilka innych pytań które zapewne w jakimś momencie się pojawią i wtedy raz że łatwiej sam znajdziesz na niektóre z nich odpowiedź a dwa że będziesz wiedział jak szukać pomocy. A przy okazji znajdziesz odpowiedź na obecny problem.
http://www.trainz.pl/_forum/viewtopic.php?t=349
Może to pomoże.:)
 
 
Tychy Miasto
świeżak


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9
Skąd: TYCHY
Wysłany: 09-12-2009, 19:51   

a czy jest jakaś wyszukiwarka kuidów, żebym nie musiał przeglądać plików w poszukiwianiu tych które mi są potrzebne?
_________________
zaczynam zabawe z TRS 2004 ,i mam wiele pytań, pomóżcie!!
 
 
pietrek
znawca



Pomógł: 62 razy
Wiek: 56
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 2057
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 09-12-2009, 20:23   

Jesteś genialny w ciągu 10minut przejrzałeś gro tematów z forum.
Dałem palec a chcesz rękę. Masz:
Jest taka wyszukiwarka (w pewnym sensie) Trainzobjectz (TOE) się nazywa. Jak jej używać i gdzie znaleźć znajdziesz tu:
http://www.trainz.pl/_forum/viewforum.php?f=6
http://www.trainz.pl/_forum/viewforum.php?f=1
http://www.trainz.pl/_forum/viewforum.php?f=2
http://www.trainz.pl/_forum/viewforum.php?f=3
http://www.trainz.pl/_forum/viewforum.php?f=30
To tak na początek.
Dodatkowo DLS to Download Station; i TrainzMap to TM
Prędzej czy później te terminy się pojawią i wyjaśnienie także jest na forum, a także gdzie znaleźć bądź jak na te strony trafić.
Tak na marginesie jeżeli chcesz grać i nie pytać się o wszystko to i tak lektura tematów poruszanych na forum Ciebie nie ominie a narazisz się tylko na niepotrzebne nikomu do niczego przekomarzania.
A i zapomniałem o jeszcze jednej ważnej stronie:
http://www.ptt.trainz.pl/
 
 
EU 04
zaawansowany



Pomógł: 58 razy
Wiek: 72
Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 934
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 10-12-2009, 07:59   

Tychy Miasto napisał/a:
to trudno, nie chcecie pomóc, to poczekam kolejny rok :-P

Ale mnie bardzo wystraszyłeś tym postem. Z niecierpliwością będę otwierał forum i szukał czy jeszcze jesteś czy już Cię nie ma.
 
 
Tychy Miasto
świeżak


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9
Skąd: TYCHY
Wysłany: 10-12-2009, 16:15   

miło mi :mrgreen:
_________________
zaczynam zabawe z TRS 2004 ,i mam wiele pytań, pomóżcie!!
Ostatnio zmieniony przez Tychy Miasto 10-12-2009, 16:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
stif
nowy


Wiek: 25
Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 10
Skąd: Elbląg
Wysłany: 17-12-2009, 15:37   

Siema mam taki problem ze zainstalowalem te dodatki tak jak trzeba bylo. W grze byly tylko wagony a lokomotyw wgl nie bylo. Jak te wagony podczas gry ukladałem na tory to mi błąd wyskakiwał. gdy już zapisałem i chcialem pograc w maszyniście to mi błąd wyskakuje i grać nie mogę. prosze o jak najszybszą pomoc . Z góry dzięki .
 
 
Mannerheim
zaawansowany
nietutejszy...



Pomógł: 78 razy
Wiek: 35
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 626
Skąd: Warszawa-Rembertów
Wysłany: 17-12-2009, 15:56   

stif napisał/a:
Siema mam taki problem ze zainstalowalem te dodatki tak jak trzeba bylo. W grze byly tylko wagony a lokomotyw wgl nie bylo. Jak te wagony podczas gry ukladałem na tory to mi błąd wyskakiwał. gdy już zapisałem i chcialem pograc w maszyniście to mi błąd wyskakuje i grać nie mogę. prosze o jak najszybszą pomoc . Z góry dzięki .


Opisz problem dokładnie, ze szczegółami, napisz jakie to błędy, jaki tabor itp. Wszystkiego mamy się domyślać?
 
 
 
stif
nowy


Wiek: 25
Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 10
Skąd: Elbląg
Wysłany: 17-12-2009, 17:59   







Właśnie wyskakuje mi taki błąd .
A co zrobić jak zainstalowałem lokomotywy a ich w grze nie ma ?
Ostatnio zmieniony przez stif 17-12-2009, 18:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group