Witam!! Przedstawiam repainty wagonow pasazerskich na podstawie wagonow zrobionych przez Kilanzioma ;)
Bdu wersja wyjezdzona
Bdnu standard
Bdnu wersja zmodernizoowana
Adnu wersja zmodernizowana
bautzen
I jak podobaja wam sie ;) ??
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 173 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-03-2008, 18:18
Bardzo ładne wagony, odpowiednio dopasowane kolory ;) Jednakże tak moim zdaniem dosłownie lekko by się przydało rozjaśnić wózki, troszkę zaciemne one są.. (możesz wziąć teksturę wózków z mojej galerii ;) -> http://www.mpfk-mpfk-gale...php?image_id=50 <- ) poza tym dachy, bardziej zróżnicuj kolory, że np. tam troszkę jaśniej a tu troszkę ciemniej... za jednolity kolor...
Pozdrawiam
Marcin S
_________________ PKP Cargo S.A.
Sekcja Eksploatacji Lokomotyw Warszawa Odolany
[kabel≠przewód]
Podejrzewam ze w sprawie wozkow zaraz odezwie sie Kilanziom , ale one faktycznie powinny mieć inny odcień , i to nie w stronę rozjasniania tego co jest , tylko pojscia bardziej w stronę szarości , tak jak chociażby na zdjęciu Marcina S . Wypowiadam się dlatego, że przez pare lat musialem oglądac zawodowo wozki wagonów ( ale nie jako rewident ) i powiem tylko tyle że najblizej prawdy ( z rodzimych twórców ) jest Chester , aczkolwiek jego wózki tez powinny być trochę ciemniejsze . Wózki z repaintów zygo dobrze pasują ale do wagonow nowych / po naprawie .
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-03-2008, 22:22
Generalnie porównywanie tekstur z TRS i "realnego koloru" to kiepski pomysł. Silnik oświetlenia TRS to knot i jedyny sposób żeby nadrabiać rzeczy które on knoci to właściwe teksturowanie, które rzadko kiedy (jeśli mówimy o profesjonalnym podejściu) pokrywa się z tym co mamy na zdjęciach, nawet w najdoskonalszą pogodę. Przejaśnione wózki pod ciemnymi podwoziami wagonów wyglądają po prostu marnie, na porządnie oteksturowanej mapie przy ciemnym torowisku też nie prezentuje się to za dobrze. Ciemne tekstury to sposób na podniesienie realizmu TRS, chyba że ktoś lubi mapy w stylu pierwsze GGKB gdzie wszystko jest teksturowane najjaśniejszymi teksturami dostępnymi w geodecie i dodatkowo porażone jeszcze TRSowym oświetleniem -> w efekcie mapa nawet w nocy świeci.
Wnioski pozostawiam do własnej interpretacji, ale porównanie screenów z moich późniejszych projektów i map, teksturowanych na ciemno oraz tych pierwszych (np.SM42-023) myślę że nie pozostawia wątpliwości które jest właściwsze.
witam!! Mam takie same zdanie jak Kilanziom w sprawie wozkow ;)
Pytaja sie mnie ludzie czy bede robil ICC; wiec odpowiadam bede robil tylko poczekam az Kilanziom przesle mi nowe mapowanie poniwaz w tym co mam teraz jest efekt lustrzany ;)
Pierwszy repaint ICC bedzie po swietach :)
No a na poczekaniu wyblakle Adu ;)
pysi -> ten wagon nie wyblakł , tylko kolor wózków stwarza taki kontrast i takie wrażenie : )
zygo [Usunięty]
Wysłany: 02-04-2008, 16:53
Witam!! Powracam znowu, wiem ze wszystko robie tak na raty ale tak to bywa u mnie... rozne problemy ;/
Tak wiec przedstawie wagony ktore zrobione sa juz na full, nie powinno byc tam zadnych bledów, oto one
B
Bdnu standardowe
Bdnu zmodernizowane
Bautzen standard
Bautzen zmodernizowany
I jak myslicie o tym ??
Mysle ze jezeli Kilanziom nie znajdzie zadnych bledow wysle paczke 2 na download bo wiele osob pyta sie o te wagony ;)
Nastepna paczka bedzie z 1 ;)
KGrid [Usunięty]
Wysłany: 02-04-2008, 18:18
Nie wiem czemu, ale w "Bautzen standard" dach jest mocno kontrastowy z resztą, rzekłbym że z deka nierealistyczny. Wiem że z dachami jest ciężko, ale spróbuj go jakoś przyrdzewieć, pożółcić czy coś takiego, może te fotki Ci pomogą i uzmysłowią o co mi chodzi: http://pawelczyk.cal.pl/t....php?path=bdnu/ (fotki w oryginalnych rozmiarach).
Ogólnie ciekawie się zapowiada.
Pzdr
zygo [Usunięty]
Wysłany: 02-04-2008, 22:42
witam!! Udalo mi sie skonczyc przed kolejnymi problemami wagony 1 klasy, oto one ;)
Adu standardowe
Adnu wyblakle
Adnu zmodernizowane
Adu wyblakle
Wtaj Zygo.
Od ul. Kochanowskiego można wjechać na teren stacji od drugiej strony. Praktycznie na wprost tego wjazdu na bocznych torach prowadzących za halę naprawczą stoi spalony wagon osobowy. Może zrobiłbyś go w wolnej chwili. Przydałby się pewnie taki wrak :).
zygo [Usunięty]
Wysłany: 12-04-2008, 22:06
Witam!! Przedstawiam kolejne wagony ;) Te wagony i te poprzednie sa do sciagniecia na GWT download w dwoch paczkach "Repainty wagonów Zygoi":)
te repainty sa wykonane na starym meshu Kilana, ktory nie posiada animacji drzwi. w chwili obecnej Kilan wydal poprawione wagony z animacja drzwi i dymem z piecyka uruchamianymi za pomoca skryptu. co do repaintow to nalezy poczekac az zupdateuje je ich autor, albo zrobic to samemu.