Macie racje, musze jeszcze ja odszumic, podciagnac kontrast oraz wyostrzyc. Pasowanie bokow to dosc zmudna robota, w sumie to w TRSie sie chyba nie zwraca na to uwagi. Do zrobienia zostal dach do ktorego sie przymierzam :)
Ależ oczywiście że będzie. W sieci na pewno znajdziesz plany kabiny, przez Twoje miasto ruski się przetaczają więc nic nie stoi na przeszkodzie abyś ją zrobił :)
Cały bajer polega na tym że "brudny" tabor daje większy realizm zresztą na mapach też jest bardzo różne otoczenie poza tym nie rzuca się tak bardzo w oczy bo jest wkomponowany w całość...
Cały bajer polega na tym że "brudny" tabor daje większy realizm zresztą na mapach też jest bardzo różne otoczenie poza tym nie rzuca się tak bardzo w oczy bo jest wkomponowany w całość...
Nie wszystkie dodatki są stare i brudne, natomiast nawet nowe obiekty w rzeczywistości nie są nigdy jednolite. A że na komputerze wszystko wygląda bardziej plastikowo niż w rzeczywistości to trzeba to ubarwiać róznymi akcentami. Akurat tabor nie musi być brudny, bo przy odpowiedniej fototeksturze wygląda dobrze nawet w stanie świeżo po rewizji.
Czy wszystkie dodatki do TRS muszą być STARE I BRUDNE?
Jak dla mnie takie jednostki to kawałek naszej historii i wyglądając jak wysłużone nadają klimatu i pasują do krajobrazu nie będąc sztucznymi. Zauważ, że jak na ulicy widzisz jakiegoś suv-a za 160tys PLN a obok niego przejeżdża ford mustang z lat 60 to ja bym się obejżał za mustangiem a nawet zrobił mu fotkę. Bądź co bądź ET42 też nie jest takie stare ale mnie się nie podobają te taurusy, co prawda są super nowoczesne ale wcale nie znaczy to, że komuś się musi podobac.
Model wygląda świetnie! Pozdrawiam!
No, przepraszam, ale ja robiłem fotki to się nie podobały przez trawę na dole szynobusu. Fotki obejmowały cały szynobus, nowe będą obejmowały go w kawałkach, teraz jak przyjeżdża do Pisza pociąg to jest ciemno. Jak nie wierzysz to zapytaj się Pysiego, on miał te fotki.
Witam! Zeby rozwiac wszystkie watpliwosci, informuje, ze nie zakonczylem prac nad rusem i w najblizszych dniach go ukoncze :) Planuje rowniez wykonac pake eaosow :)
Niestety, ruchol poszedł w głębokie zapomnienie...na pewno wskrzesze go i jeszcze nim pojeździcie ale już na TRSie2006 :)
Tymczasem, przygotowałem nową teksturę, jest skończona. Na dniach pojawi się w downloadzie paru serwisów. Jest to łamaniec 074 z byłem czechowickiej stajni, aktualnie CT śląsko-dąbrowski. Lokomotywa ostatnią rewizje miała w ZNTK Oleśnica 13 sierpnia 2002 roku. Jest to drugi schemat malowania zielonych czół przez Obleśnicę(pierwszy można zaobserwować na 41-084). W czasie tej rewizji, zachowano temu łamańcowi oryginalne listwy ozdobne, które dodają uroku tej maszynie ;) Dość tego pitolenia bez sensu. Screeny;
, .
Zdravim!
p.s Proszę zmienić nazwę wątku na 'Warsztat Patryka'. Dziękuje!