Wysłany: 20-02-2022, 22:24 Wyrzucanie TANE do pulpitu - mapa Sudety Jesień 1976
Na mapie Sudety Jesień 1976 w trybie maszynisty gra w losowym momencie zamyka się do pulpitu.
Okazało się, że winowajcą są tarcze ostrzegawcze semaforów i powtarzacze nazwane OLD. W połączeniu z pociągami prowadzonymi przez AI dodatki te powodowały crash.
Po zamianie na inne (nowsze) sygnalizatory problem zniknął.
Pomysł na naprawę mapy autorstwa kolegi Generally, za co dozgonne dzięki
Pomógł: 28 razy Wiek: 50 Dołączył: 05 Mar 2018 Posty: 375 Skąd: Kraków
Wysłany: 21-02-2022, 19:52
Tak, świetlne tarcze i powtarzacze Erniego Souchaka (OLD w nazwie) niestety nie działają w TANE. W trawniku też. Mogę to potwierdzić z autopsji. Na problem z nimi natrafiłem już pod TS12, gdy wywalały mi i Radunię i Sudety. Ostatnio jeszcze znalazłem je, już w TANE, robiąc sobie własną sesję do Ziemi Świętokrzyskiej, przed stacją w Kielcach od strony Białogonu.
Jeśli w TANE, w geodecie, po wstawieniu na mapę świecą się światła we wszystkich komorach tarczy/powtarzacza jednocześnie, oznacza to błąd. Taki obiekt lepiej wymienić na v5 (bez OLD w nazwie), ponieważ będzie powodował problemy w grze.