FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Komunikaty błędów
Autor Wiadomość
Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005



Pomógł: 8 razy
Wiek: 61
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 602
Skąd: Kraków
Wysłany: 24-03-2021, 10:00   Komunikaty błędów

Witam!
Niedawno poruszyłem sprawę stabilności Tereski na oficjalnym forum Auranu. Oczywiście było sporo komentarzy za i przeciw a sam Tony Hilliam zapewnił że wersja SP3 będzie już taka super stabilna. Dodał, że to okienko wyskakujące po załadowaniu trasy to nie są błędy a tylko informacje dla programistów.
Tak więc uspokojony tym zacząłem sobie testować mapkę ściągniętą z DLS Central Europe. No i pomijając fakt, że polskie loki dalej nie działają to jeszcze w trybie maszynisty w pewnej chwili wyskakuje ponownie ekranik z błędem. Daję Ignoruj igra wypada do pulpitu :-/
Załączem te obrazki, choc pewnie i tak nikt nie będzie wiedział o co chodzi




Dodam tylko, że żaden z dodatków wykorzystanych w tej mapie nie ma błędów a co najwyżej ostrzeżenia. Prawdę mówiąc to chyba mało jest takich dodatków bezbłędnych i bez ostrzeżeń
_________________
KUID:269437
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 304 razy
Wiek: 45
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4355
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 24-03-2021, 10:48   

Nic nikomu nie mówi i nie powie, poza programistami N3V. O ile pamiętam, to masz betę, release assertions. W niej tak się robi czasami, bo to beta. Jak nie chcesz tego typu błędów, to przełącz kanał aktualizacji na "zwykły", nie-betę i czekaj cierpliwie na oficjalne wydania. A jak pobierasz wszystkie bety, to się nie dziw błędom, bo to bety właśnie są.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005



Pomógł: 8 razy
Wiek: 61
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 602
Skąd: Kraków
Wysłany: 24-03-2021, 16:47   

Poniekąd się zgodzę z tą opinią ale podobno SP3 jest już na ukończeniu więc liczyłem na to, że jakichś wielkich błędów już nie będzie w tej becie. Zainstalowałem ją tylko dlatego, że słyszałem opinie że już działają te polskie loki. Ja dobrze wiem, że nie muszę instalować tych łat i czekać na właściwą wersję, w końcu bawię się z Traizem już ponad 15 lat i wiem jak to działa. Mam z resztą drugą wersję 105096 gdzie wszystko działa i na niej głównie coś tam majsterkuję. Zirytowało mnie tylko to wypadanie z gry do pulpitu a osoby niby ściśle związane z N3V twierdzą, że to są tylko lokalne błędy wynikające z jakichś innych powodów.
_________________
KUID:269437
 
 
 
samplaire
znawca
i na dodatek dziad



Pomógł: 77 razy
Wiek: 51
Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 3134
Skąd: Wawa/Gorz/Szcz
Wysłany: 11-04-2021, 22:52   

W tych buildach trainza, gdzie oprócz numeru podany jest tekst release assertions możesz spodziewać się takich kwiatków. Oni chyba podają tak,że zanim zainstalujesz, widzisz jaka jaest łatka.
_________________
KUID:132952
Tu moje dodatki ciurkiem
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group