FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
menadżer zawartości
Autor Wiadomość
KADZIO91
user


Wiek: 39
Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 92
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 28-04-2020, 17:47   menadżer zawartości

Witam
Mam pytanie odnośnie menadżera zawartości przenoszę dodatki z ts 2012 do ts 2010 i tu moje pytanie jaka jest różnica miedzy import CDP a import zawartości? bo zrobiłem import zawartości i teraz tak wszystkie mapy mam ale jak którąś biorę to wyskakuje komunikat że nie wybrałem mapy, a znowu jak wchodzę w lokomotywownię to połowę taboru jest na biało (dodam że większość dodatków to stare zapasy jeszcze z trs2004 ale w ts2012 działały)
Pozdrawiam i z góry dziękuję
 
 
Korzeń 
znawca



Pomógł: 73 razy
Wiek: 28
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1500
Skąd: Knurów
Wysłany: 28-04-2020, 17:50   

Nie przenosi się dodatków z wyższej wersji do niższej.
_________________
kuid:394491 - folder z dodatkami / my all content
 
 
 
KADZIO91
user


Wiek: 39
Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 92
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 28-04-2020, 17:54   

wiem ale ts2012 zaczął mnie irytować pod względem taboru adamstana no i w ts2012 stonki nie działają a poza tym kiedyś kupiłem parowozy bodajże ze strony slw i w/w trainzie dzieją się cuda niewidy wiec zakupiłem ts10
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4202
Skąd: Gościcino Centralne

Wysłany: 28-04-2020, 18:04   

Import CDP to wgrywanie z pliku CDP. Import zawartości to import folderu z dodatkami (jakiegokolwiek). O pomoc przy błędach nie proś - Korzeń ci napisał wyraźnie. To, że "wkurza" to nie znaczy, ze można sobie ot tak żonglować dodatkami z wyższej do niższej wersji.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
Ostatnio zmieniony przez RBach 28-04-2020, 18:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
KADZIO91
user


Wiek: 39
Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 92
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 28-04-2020, 18:08   

ok dzięki za info jeszcze jedno pytanie przy przenoszeniu lepiej wziąć import zawartości czy ten drugi dobrze zrozumiałem
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 122 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3723
Skąd: Opole

Wysłany: 28-04-2020, 18:30   

Obojętne, błędy i tak będą.
 
 
 
KADZIO91
user


Wiek: 39
Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 92
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 28-04-2020, 18:33   

ok wielkie dzięki
Pozdrawiam
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4202
Skąd: Gościcino Centralne

Wysłany: 28-04-2020, 19:30   

Nie "obojętne". Powtarzam: Import plików CDP otwiera tylko i wyłacznie (!) pliki CDP. Nic innego. Import zawartości potrafi zaimportować - między innymi - folder Local z innej wersji gry. Więc tylko importem Zawartości to się da zrobić.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
KADZIO91
user


Wiek: 39
Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 92
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 29-04-2020, 09:39   

Dzięki wielkie za łopatologiczne wytłumaczenie :-) :-) :-)
Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group