FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: ryszard
04-04-2020, 16:30
Mapa z TC na Trs2010
Autor Wiadomość
Awik
nowy


Dołączył: 12 Lip 2013
Posty: 13
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-04-2020, 14:02   Mapa z TC na Trs2010

Dzień dobry,

mam pytanie. Przejrzałem tematy, szukałem, może nie trafiłem, ale nie znalazłem. Czy jest możliwość zagrania na mapie z TC na Trs2010? Konkretnie chodzi mi o linię 34 Ostrołęka-Siedlce autorstwa SP45-166. By być jeszcze konkretniejszym to chodzi o to demo, które zostało wydane.
Jeśli jest taka możliwość to bardzo bym prosił by ktoś kto ma chwilę czasu i chęci mi to "łopatologicznie" wytłumaczył.
Z góry dziękuję!
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 122 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3723
Skąd: Opole

Wysłany: 03-04-2020, 14:10   

Generalnie mapy z niższej wersji da się przenieść do wersji wyższej, droga odwrotna nie jest możliwa.
 
 
 
Korzeń 
znawca



Pomógł: 73 razy
Wiek: 28
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1500
Skąd: Knurów
Wysłany: 03-04-2020, 14:47   

Instalujesz mapę w TS2010. Koniec tutoriala 😁 CMP działa na tej samej zasadzie jak w classicu.
_________________
kuid:394491 - folder z dodatkami / my all content
 
 
 
Awik
nowy


Dołączył: 12 Lip 2013
Posty: 13
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-04-2020, 21:27   

Ok. Tak zrobiłem. Zainstalowałem z pliku cdp. Brak mapy w mapach jak odpalę TRSa. Zrobiłem tak wcześniej i dlatego napisałem.
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4202
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 03-04-2020, 22:25   

Awik napisał/a:
Ok. Tak zrobiłem. Zainstalowałem z pliku cdp. Brak mapy w mapach jak odpalę TRSa. Zrobiłem tak wcześniej i dlatego napisałem.

A masz braki albo błędne dodatki do tej mapy z poziomu CMP? W takim przypadku będzie brak mapy w mapach. Dodatki same z siebie się NIE zapisują w pliku z mapą. To, że zainstalowałeś mapę i sesję, nie oznacza, że masz komplet bezbłędnych dodatków.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
Ostatnio zmieniony przez RBach 03-04-2020, 22:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Korzeń 
znawca



Pomógł: 73 razy
Wiek: 28
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1500
Skąd: Knurów
Wysłany: 04-04-2020, 08:16   

No i pozostaje kwestia tego, czy została w ogóle zatwierdzona i czy nie jest zaznaczone wyświetlanie tylko ulubionej zawartości ;-) O tym też nic a nic nie było :mrgreen:
_________________
kuid:394491 - folder z dodatkami / my all content
 
 
 
Awik
nowy


Dołączył: 12 Lip 2013
Posty: 13
Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-04-2020, 13:02   

RBach napisał/a:
A masz braki albo błędne dodatki do tej mapy z poziomu CMP? W takim przypadku będzie brak mapy w mapach. Dodatki same z siebie się NIE zapisują w pliku z mapą. To, że zainstalowałeś mapę i sesję, nie oznacza, że masz komplet bezbłędnych dodatków.


Brakuje 200. Błędnych 31. I to może być przyczyną problemu? Inne mapy mimo braku kilku/wielu zależności się pokazują. Nawet można je odpalić i po prostu są bez tych dodatków.

Korzeń napisał/a:
No i pozostaje kwestia tego, czy została w ogóle zatwierdzona i czy nie jest zaznaczone wyświetlanie tylko ulubionej zawartości ;-) O tym też nic a nic nie było :mrgreen:

Nie bardzo rozumiem o jakim zatwierdzaniu mowa i ulubionej zawartości. Proszę o wyrozumiałość, kwestie technicznych rozwiązań problemów to dla mnie czarna magia. Dlatego też napisałem "łopatologicznie" :)
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 122 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3723
Skąd: Opole

Wysłany: 04-04-2020, 13:46   

Start-> Trasy. pod tym napisem jest: Wyszukaj. Pod nim jest gwiazdka i obok trójkącik. Gwiazdka ma się nie świecić. Gdy świec na żółto, oznacza to że pokazuje tylko ulubione. Obok trójkącik jak świeci na zielono, oznacza, że pokazuje zawartość alfabetycznie.
W CMP skrzyżowane młotki oznaczają, że dany dodatek jest otwarty do edycji i należy go wprowadzić.
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4202
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 04-04-2020, 14:26   

Awik napisał/a:

Brakuje 200. Błędnych 31. I to może być przyczyną problemu?


Tak. Patrz niżej.

Awik napisał/a:

Inne mapy mimo braku kilku/wielu zależności się pokazują. Nawet można je odpalić i po prostu są bez tych dodatków.


Jeżeli brakuje (lub jest błędny) domku czy drzewka to taka mapa się wczyta. Jeżeli błędne są dodatki funkcjonalne - przemysł, tabor, sygnalizacja, rozjazdy itd - to się (najczęściej) nie pokaże.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Awik
nowy


Dołączył: 12 Lip 2013
Posty: 13
Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-04-2020, 15:52   

Uzupełniłem dodatki, odznaczyłem gwiazdki i moja twarz zrobiła się bardziej czerwona niż flaga Chin. Przepraszam za kłopot i dziękuję za poświęcony czas. Rozwiązanie problemu okazało się błahe. Mapa działa. Temat można zamknąć.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim!
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group