Witam.
Dziś po ok. miesiącu postanowiłem sobie odpalić trainza (mam go na steamie). Na steamie mam trzy konta, więc na tym "trainzowym" byłem wylogowany. Niestety cała zawartość mapa,dodatki,zależności znikły całkowicie z gry.
Dodatki w "pobrane" zajmowały mi trochę miejsca więc postanowiłem je usunąć, gra działała bez zarzutów ( pisze to, bo nie wiem może to jest powód). Zrobiłem to drugi raz, i tak jak poprzednio gra działała. Udało mi się znaleźć screena z gry wykonanego 7lutego ( chyba wtedy ostani raz grę włączyłem) i działało jak pamiętam bez zarzutów. Nie pamietam czy logowałem się ponownie na konto czy nie. Mimo wszystko działalo. A dziś kompletne nic. Włączając gre odpaliło mi sie zapytanie dot. ustawień graficznych ( tak jak bym pierwszy raz ją włączał).
Oczywiście, jeszcze sam pogrzebie może coś sie uda (jedyne backupy widziałem z końca listopada więc nic mi po nich..), ale już piszę na zaś, może ktoś miał podobna sytuacje lub mnie poprostu ktoś nakieruje. Każda pomoc się przyda! :)
Z góry dziękuje
Pomógł: 8 razy Wiek: 60 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 560 Skąd: Kraków
Wysłany: 17-03-2020, 08:49
Cześć!
Ja co prawda nie korzystam ze Steama, więc nie znam tych zasad, ale gra chyba powinna Twoje zasoby dodatków, mapy i inne ustawienia zapisywać na lokalnym dysku, na Twoim komputerze. Tak by nakazywała logika, bo co to za zakup gry jak ona jest gdzieś w wirtualnym świecie? Czy są jakieś różnice w cenie zakupu poprzez Steam a normalnie on line z Auranu? Zapewne założyłeś swoje konto na Auranie a tam nie ma dostępnej opcji do ściągnięcia pliku instalacyjnego? Byłoby to ze wszech miar korzystniejsze mieć całą grę na swoim dysku.