FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Problem - niewidoczny wózek w Maszyniście
Autor Wiadomość
endrju5151
user


Wiek: 31
Dołączył: 15 Lis 2011
Posty: 71
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 06-12-2019, 04:30   Problem - niewidoczny wózek w Maszyniście

Witam,

Szukam rozwiązania, ale jeszcze go nie znalazłem, więc spytam tutaj;) Wózek lokomotywy jest widoczny w Trainz (w szopie, w geodecie), jednak w trybie maszynisty w ogóle go nie ma, dodatkowo lok stoi jak wryty, obroty się zwiększają, ale nic się nie dzieje. Mam TS20110 v41615. Czy ktoś spotkał się tutaj z podobnym problemem? Dodam, że wózek ani lok nie wykazują żadnych uchybień w CMP.
_________________
Lyd2 - nieudana konstruckja?! Słonia w cyrku do chodzenia po linie nie zmusisz, a Lyd2 po torze 600mm pojedzie! I co?! :D
 
 
 
marconet
super user


Pomógł: 8 razy
Wiek: 55
Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 174
Skąd: Łapy
Wysłany: 06-12-2019, 05:34   

Nie szpiegujemy twoich poczynań i skąd mamy wiedzieć jaki wózek , jaka lokomotywa .Zaktualizuj TRS 2010 do wersji 49933
_________________
Warsztaty Wagonów Kolejowych w Łapach dawniej ZNTK Łapy
 
 
 
endrju5151
user


Wiek: 31
Dołączył: 15 Lis 2011
Posty: 71
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 06-12-2019, 09:08   

No tak;) lokomotywa i wózek mojej produkcji. Może gdzieś w szczegółach tkwi diabeł. Właśnie próbowałem patchować, ale dalej nie chce się aktualizować. Przyczyny tegoż stanu też nie znam.
_________________
Lyd2 - nieudana konstruckja?! Słonia w cyrku do chodzenia po linie nie zmusisz, a Lyd2 po torze 600mm pojedzie! I co?! :D
 
 
 
marconet
super user


Pomógł: 8 razy
Wiek: 55
Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 174
Skąd: Łapy
Wysłany: 06-12-2019, 11:50   

Aktualizacja wywala błąd ? . Proces aktualizacji trwa czasami bardzo długo i trzeba uzbroić się w cierpliwość . Jeżeli przerywa aktualizację z błędem , sprawdź czy instalujesz odpowiednią łatkę do twojego build.
_________________
Warsztaty Wagonów Kolejowych w Łapach dawniej ZNTK Łapy
 
 
 
endrju5151
user


Wiek: 31
Dołączył: 15 Lis 2011
Posty: 71
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 09-12-2019, 06:37   

Ok, mamy co nieco dobrego, czyli grę w ostatniej wersji. Przestało mnie wywalać do Windowsa, a to już coś, jednak mojego dodatku nie widać teraz w ogóle na liście wyboru w geodecie. Wyświetla się doskonale w lokomotywowni. To może być wina źle ustawionych attachment pointsów?
_________________
Lyd2 - nieudana konstruckja?! Słonia w cyrku do chodzenia po linie nie zmusisz, a Lyd2 po torze 600mm pojedzie! I co?! :D
 
 
 
marconet
super user


Pomógł: 8 razy
Wiek: 55
Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 174
Skąd: Łapy
Wysłany: 09-12-2019, 20:15   

Nie możemy Ci pomóc bo nie wiemy co spłodziłeś. Temat do wywalenia.
_________________
Warsztaty Wagonów Kolejowych w Łapach dawniej ZNTK Łapy
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group