Pomógł: 61 razy Wiek: 31 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 1967 Skąd: Bonk in Polen
Wysłany: 12-02-2018, 23:36 Borem i Bąkiem (dżdżystym)
Temat trochę nietypowy więc i dział taki a nie inny.
Jako że jeden z ostatnich wpisów Qnia na ShoutBoxie mocno pojechał mi po ambicji (a wiecie że tego nie lubię) postanowiłem udowodnić że sprawa ma się inaczej
Oryginalny wpis Qnia z SB:
Cytat:
[10.02.18, 18:01:45] Qń: Pan parówkowozik zamknął kramik, a Ty Pawełku dalej ogłaszasz promocje na nigdy niezaczęte mapy :P
Drogi Qniu. Chciałbym w tym miejscu przypomnieć że przez ostatnie 5 lat budowania x^n wersji jakże znanej i lubianej stacji Bąk dwa razy udało mi się wyjść z tematem dalej niż do semaforów wjazdowych. Pierwszy raz w roku 2013 kiedy miałem wybudowany odcinek z Olpucha do Łąga/Łęga (czy jak to się pisze żeby nie podkreślało na czerwono) co dawało około 22 kilometrów i drugi raz w roku 2015 kiedy zbudowałem odcinek Olpuch - Wojtal co dawało trochę kilometrów mniej.
Obie wersje mapy były budowane w oparciu o HOG. Pierwsza wygenerowana przez Wujka082 była budowana w klimacie letnim, druga która miała być potężnym projektem (i przegrała z potęgą badziewia tej gry) była budowana w klimacie jesiennym. Skupimy się na drugiej wersji. Z założenia miał to być projekt obejmujący 254 kilometry linii w Borach i pozwalający na kursowanie na następujących odcinkach:
- Lipusz - Kościerzyna
- Kościerzyna - Skarszewy
- Kościerzyna - Wierzchucin
- Bąk - Laskowice Pomorskie
- Tuchola - Laskowice Pomorskie
Przyczyną klęski projektu była jego wielkość. mapa wygenerowana w HOG-u miała zasięg do kilku kilometrów po obu stronach toru co spowodowało namnożenie kilku tysięcy zbędnych segmentów które najzwyczajniej w świecie zamuliły mapę po 10 minutach jazdy.
W odpowiedzi na Twój wpis na SB postanowiłem udowodnić Ci że nie masz racji i że się z Tobą nie zgadzam W dniu dzisiejszym uruchomiłem wspomnianą mapę i usunąłem wszystkie zbędne segmenty pozostawiając odcinek Olpuch Wdzydze (nieskończona stacja) - Wojtal.
Tym samym ogłaszam promocję na nigdy nie skończoną mapę
Bo zaczętych były na pewno dziesiątki a nieskończonych jeszcze więcej
Udowodniwszy że nie masz racji i wyprowadziwszy Cię z błędu przekazuję zarówno Tobie jak i całej społeczności ten krótki, nieskończony ale dość klimatyczny fragment nigdy-nieskończonej-mapy
Nie traktuj proszę powyższego postu jako atak na Ciebie czy jako hejt. Nie było i nie jest to moją intencją.
Mapę można pobierać z poniższego tymczasowego linku. W bliżej nieokreślonych najbliższych dniach powinna ukazać się nowa odsłona mojej strony gdzie mapa zostanie opublikowana już ze stałym linkiem.
Stan mapy jest jaki jest, można się przejechać kilka kilometrów i zrobić w Bąku manewry. Sygnalizacja w Bąku skonfigurowana (a przynajmniej powinna być, mam nadzieje że gra nie skasowała ustawień) dla wszystkich torów.
Projekt nie będzie rozwijany ani poprawiany. Gramy na warstwie sesji!