Korzystam z Trainz 2010 wersji 49933 od około roku. W tym czasie bez przeszkód rozegrałem już chyba wszystkie sesje dołączone do doskonałej mapy Lublin-Dorohusk. Niestety dziś gdy chciałem stworzyć własny mini-scenariusz wykorzystując w tym celu "sesję bez taboru" (dodałem jedynie składy) odkryłem, że rozjazdy przestały reagować po najechaniu na nie kursorem (nie pojawiają się strzałki), a w momencie kliknięcia na opcję znaku zapytania na górze ekranu w celu wyświetlenia wszystkich strzałek kierunkowych rozjazdów okazało się, że nie reagują na kliknięcie i nie zmieniają kierunku. Kierunku rozjazdów nie da się zmienić zarówno w trybie geodety jak i w trybie maszynisty. Problem dotyczy zarówno rozjazdów ręcznych jak i zautomatyzowanych. Co ciekawe pojedyncze rozjazdy na mapie reagują normalnie, ale takich działających poprawnie zlokalizowałem dosłownie kilka. Wykonałem już szybką i rozszerzoną naprawę bazy danych, a następnie ponownie zainstalowałem pliki mapy wyjątkowo uruchamiając opcję nadpisywania i w kolejności: route potem wersja 1.2 i na koniec 1.3. Niestety nie rozwiązało to problemu. Problem nie występuje na pozostałych mapach. Rozjazdy nie reagują we wszystkich sesjach do mapy Lublin-Dorohusk.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc w rozwiązaniu problemu.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez SM42-1069 22-04-2017, 23:29, w całości zmieniany 1 raz
U mnie też ten problem występuje, nawet wywalenie mapy i sesji oraz ponowna instalacja mapy nie pomogła, nawet usunięcie z mapy dodatku junction link nie pomogło.
Czyli nie da się już nic zrobić? Najgorsze, że mapa działała wcześniej bez zarzutu, zresztą to z powodu tej mapy kupiłem Trainz. Ustawiłem sporo taboru, wymyśliłem rozkład jazdy, już mam ruszać pierwszym pociągiem, a rozjazd ani drgnie. Rozczarowanie over 9000.
Ostatnio zmieniony przez SM42-1069 23-04-2017, 13:24, w całości zmieniany 2 razy