FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: ryszard
19-02-2016, 20:06
Siatki cienia
Autor Wiadomość
Geepard 
user

Wysłany: 18-02-2016, 18:19   Siatki cienia

Przeprowadziłem ostatnio świeżą instalację TS2010 build 49933.
Po tej czynności przystąpiłem od razu do instalacji taboru ADHD. Na pierwszy ogień poszedł SU45 . Wszystko przebiegało dobrze do momentu gdy chciałem wstawić lokomotywę w geodecie na tory. Okazało się że takowej nie ma. Wyświetlają się jedynie w garażu a nie ma możliwości wstawiania na tory. W CMP przy taborze ADHD wyświetlają się żółte wykrzykniki. Z tego co wiem to nie powinno to powodować problemów.
Po kliknięciu na jedną z lokomotyw i wybraniu opcji "Pokaż błędy & ostrzeżenia" wyświetla się informacja "Ten składnik wymaga siatki cienia, której nie znaleziono w tabeli siatek.
"

Natomiast po kliknięciu na jeden z wózków ADHD wyświetla się info "Brakuje pliku *.texture.txt dla tekstury źródłowej 'su45_bogey_shadow/black.texture'."

Podobnie wygląda sytuacja z "kibelkami ADHD"
Dodam że przed reinstalacją nie miałem takich problemów. Tabor wcześniej działał normalnie.

Z góry dziękuje za wszelkie rady i pomoc.

RBach 
Administrator
Toromistrz

Wysłany: 18-02-2016, 18:21   

Ostrzeżenia nie mają żadnego wpływu na widoczność dodatku w grze.
Aktualny release skryptów sygnalizacji:
v5.6:26.12.2025

Geepard 
user

Wysłany: 18-02-2016, 18:37   

Tak wiem. Z tym że w moim przypadku jest inaczej. Przeglądałem forum w tej sprawie i wcześniej też był poruszany problem z siatką cieni z tym że temat ten został zamknięty a ostatni post zawierał podobną treść.

Geepard 
user

Wysłany: 19-02-2016, 17:25   

Problem nie zniknął. Nie mam zielonego pojęcia co jest grane. Robiłem testy z innym taborem, między innymi zainstalowałem paczkę EN57 z mapy Lublin-Dorohusk i ten sam efekt tj. Widać tabor w garażu a w geodecie nie ma żadnej polskiej lokomotywy.
Wiadomo jedynie że powodem nie są siatki cienia. W CMP nie ma żadnych błędów. W takim razie co to może być ?
Po tych próbach na nowo zainstalowałem trainza i znowu to samo.
Ewidentnie coś jest u mnie nie tak. Tym bardziej że podczas pierwszej instalacji zaraz po zakupie TS2010 wszystko działało jak należy.
Nie mam już pomysłów, co z tym fantem zrobić?
Proszę o pomoc i rady

Wujek 082
znawca

Wysłany: 19-02-2016, 17:52   

Wszystkie dodatki są zatwierdzone? CMP i Trainz są odpalane jako administrator? Czy w grze lub CMP nie ma włączonych żadnych filtrów na ulubioną zawartość? Czy aby na pewno posiadasz najnowsze biblioteki skryptów, wersje kabin i modeli taboru?

Geepard 
user

Wysłany: 19-02-2016, 19:25   

Wujek 082 napisał/a:
Czy w grze lub CMP nie ma włączonych żadnych filtrów na ulubioną zawartość?

"Wujek 082" jesteś wielki. Wystarczyło w geodecie otworzyć ptaszka z filtrami i zmienić zawartość. A ja tyle się namęczyłem i potu straciłem ;-)
Wielkie dzięki za radę, naturalnie leci punkcik za pomoc na konto dobrego wujka :-)
Temat można zamknąć

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi