FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Instalacja dodatków
Autor Wiadomość
borucki12 
świeżak


Dołączył: 27 Lis 2015
Posty: 9
Skąd: Puławy
Wysłany: 27-11-2015, 21:13   Instalacja dodatków

Witam, jak zainstalowac dodatki do Trainz 2010? No i słyszalem ze jakies tam zaleznosci sa potrzebne, czy ktoś mi wytłumaczy o co z tym chodzi? Mam trainza od dzisiaj, i co mam zrobić, by działały mi polskie trasy, takie jak: Śląska kolej górska, Lublin Dorohusk oras Sudety. Pozdrawiam
_________________
EU07 <3
 
 
 
UAZ 
znawca
Automatyk



Pomógł: 54 razy
Wiek: 23
Dołączył: 28 Sie 2009
Posty: 1617
Skąd: Kargowa/Wolsztyn
Wysłany: 27-11-2015, 21:57   

A instrukcja dołączona do gry i niniejsze forum zostało przeczytane? Takie pytanie jest nader pospolite i nie na miejscu.
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 122 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3723
Skąd: Opole

Wysłany: 27-11-2015, 22:12   

Uprzedzę następne pytanie: instrukcja do gry jest tutaj: http://trainz.krb.com.pl/
Dla ułatwienia dodam, że po lewej stronie jest taka kolumna i w niej większym drukiem "Artykuły", a tam mniejszym druczkiem instrukcja. Ta gra to nie strzelanka czy cos podobnego, wymaga trochę większego wysiłku umysłowego czyli przeczytania. Jeżeli czytanie sprawia trudność lub ból głowy odstawić na półkę i zająć się mniej męczącą.
Ostatnio zmieniony przez ryszard 27-11-2015, 22:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
borucki12 
świeżak


Dołączył: 27 Lis 2015
Posty: 9
Skąd: Puławy
Wysłany: 27-11-2015, 22:27   

ryszard napisał/a:
Uprzedzę następne pytanie: instrukcja do gry jest tutaj: http://trainz.krb.com.pl/
Dla ułatwienia dodam, że po lewej stronie jest taka kolumna i w niej większym drukiem "Artykuły", a tam mniejszym druczkiem instrukcja. Ta gra to nie strzelanka czy cos podobnego, wymaga trochę większego wysiłku umysłowego czyli przeczytania. Jeżeli czytanie sprawia trudność lub ból głowy odstawić na półkę i zająć się mniej męczącą.


Niestety, ale w instrukcji nie znalazłem nic o instalowaniu dodatków, a o trybie Geodety.
_________________
EU07 <3
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 122 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3723
Skąd: Opole

Wysłany: 28-11-2015, 00:39   

Zanim zadałeś pytanie na forum, to przeczytałeś choć raz: TS2010 Jak wgrywać dodatki ?
 
 
 
borucki12 
świeżak


Dołączył: 27 Lis 2015
Posty: 9
Skąd: Puławy
Wysłany: 28-11-2015, 09:13   

ryszard napisał/a:
Zanim zadałeś pytanie na forum, to przeczytałeś choć raz: TS2010 Jak wgrywać dodatki ?
Dzięki :) Przeczytałem ten cały temat, i jeszcze raz instrukcję do gry i coś tam pomocnego znalazłem. Tylko jedna rzecz mnie martwi: Gdzie będę szukać kuidów? Jak patrzyłem, to strona kuid.ru jest już nie działająca, i takie pytanie: Czy kuid znajdę jak go wpiszę np. w Google? I gdzie będą mi się wyświetlać kuidy brakujących zależności?
_________________
EU07 <3
 
 
 
D_M
zaawansowany



Pomógł: 116 razy
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 939
Skąd: Jastrzębie
Wysłany: 28-11-2015, 10:04   

Dużo brakujących kuidów znajdziesz w google, jest http://www.trainzkuidindex.com/ wymagana rejestracja. W ostateczności jest na forum specjalny temat Szukam KUID-u!
_________________
TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
 
 
 
borucki12 
świeżak


Dołączył: 27 Lis 2015
Posty: 9
Skąd: Puławy
Wysłany: 28-11-2015, 10:53   

D_M napisał/a:
Dużo brakujących kuidów znajdziesz w google, jest http://www.trainzkuidindex.com/ wymagana rejestracja. W ostateczności jest na forum specjalny temat Szukam KUID-u!
Cześć, mógłbyś mi powiedzieć gdzie mogę pobrać zależności do mapy Śląska Kolej Górska? Bo nie wiem jak zobaczyć jakich zależności mi brakuje, mam czystą wersję TRS2010 build 49933 i zainstalowałem tylko te pliki które były załączone do mapy na Trainz.pl download mapy.
_________________
EU07 <3
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4202
Skąd: Gościcino Centralne

Wysłany: 28-11-2015, 11:14   

borucki12 napisał/a:
Bo nie wiem jak zobaczyć jakich zależności mi brakuje, mam czystą wersję TRS2010 build 49933 i zainstalowałem tylko te pliki które były załączone do mapy na Trainz.pl download mapy.


W CMP prawy klik w mapę i Pokaż zależności.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
borucki12 
świeżak


Dołączył: 27 Lis 2015
Posty: 9
Skąd: Puławy
Wysłany: 28-11-2015, 11:16   

RBach napisał/a:
borucki12 napisał/a:
Bo nie wiem jak zobaczyć jakich zależności mi brakuje, mam czystą wersję TRS2010 build 49933 i zainstalowałem tylko te pliki które były załączone do mapy na Trainz.pl download mapy.


W CMP prawy klik w mapę i Pokaż zależności.
To mi pokazało, Brakujące zależności: 0
Uruchomiłem sobie mapę, i zamiast torów to jakieś białe kreski...
_________________
EU07 <3
 
 
 
D_M
zaawansowany



Pomógł: 116 razy
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 939
Skąd: Jastrzębie
Wysłany: 28-11-2015, 11:19   

Nie mam mapy Śląska Kolej Górska.
Cytat:
...Bo nie wiem jak zobaczyć jakich zależności mi brakuje...

W CMP klikasz PPM na mapę i wybierasz "Pokaż zależności" Idealnie są takie widoki w CMP - z kompletami zależności do map:
_________________
TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
 
 
 
borucki12 
świeżak


Dołączył: 27 Lis 2015
Posty: 9
Skąd: Puławy
Wysłany: 28-11-2015, 11:28   

D_M napisał/a:
Nie mam mapy Śląska Kolej Górska.
Cytat:
...Bo nie wiem jak zobaczyć jakich zależności mi brakuje...

W CMP klikasz PPM na mapę i wybierasz "Pokaż zależności" Idealnie są takie widoki w CMP - z kompletami zależności do map:
[url=http://savepic.su/6459112m.jpg]Obrazek[/url] [url=http://savepic.su/3462675m.png]Obrazek[/url]
Dobra znalazłem Kuid, ale co zrobić jeżeli nie jest to plik .cdp a jakieś pliki .tga itd. ???
_________________
EU07 <3
 
 
 
UAZ 
znawca
Automatyk



Pomógł: 54 razy
Wiek: 23
Dołączył: 28 Sie 2009
Posty: 1617
Skąd: Kargowa/Wolsztyn
Wysłany: 28-11-2015, 14:14   

Jeżeli są to pliki .tga itp., to najprawdopodobniej stałeś się współdziałaczem kradzieży dodatków przez Chomika...
 
 
 
D_M
zaawansowany



Pomógł: 116 razy
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 939
Skąd: Jastrzębie
Wysłany: 28-11-2015, 14:56   

borucki12 napisał/a:
Dobra znalazłem Kuid, ale co zrobić jeżeli nie jest to plik .cdp a jakieś pliki .tga itd. ???
Jeśli dodatek jest w folderze zamiast pliku cdp (jak np kabiny adamastana) to instaluje sie je do CMP poprzez Import zawartości...

Masz TS2010, to zapoznaj się z instrukcją do tej wersji, w dziesiątce doszły m.in. warstwy. Instrukcję znajdziesz w internecie http://www.slideshare.net...10-eeinstrukcja oraz w Menu startowym gry -> Dodatki.
_________________
TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group