Wysłany: 07-12-2011, 14:00 Sterowanie zwrotnicami w tramwajach
Dobry den!
Chciałem się zapytać od szpecjalistów od skryptów i tym podobnych w sprawie sterowania zwrotnicami. Jak niektórzy z Was wiedzą bądź i nie, w komunikacji miejskiej, w tramwajach przestawia się zwrotnice ręcznie (kluczem) bądź radiowo (przyciskiem w tramwaju). Otóż do czego zmierzam, czy dałoby radę opanować skryptowo tą kwestię?? Chodzi mi o dwa przyciski w jakimś pojeździe szynowym które po naciśnięciu odpowiadałyby przełożeniu (z jakimś opóźnieniem) zwrotnicy na lewo/prawo przed wagonem. Mała pierdota, a podniosłaby znacznie realizm jazdy tramwajami. Powstają bardzo ciekawe mapy miejskie, tabor czeka w zajezdniach a taka opcja zachęciłaby jeszcze bardziej ludzi którzy też by chcieli pojeździć sobie KMą. Dałoby radę coś takiego ogarnąć? Nie chodzi mi o coś podobnego jak naciśnięcie bodajże klawisza J (albo CTRL+J) tylko tak jak zapalanie lamp w EN57, czy podnoszenie pantografów, o najechanie myszką na przycisk i wciśnięcie go
A czasem z kabiny nie można zmienić najbliższego rozjazdu klawiszem "J"??
Już napisałem, że nie o takie coś :) chodzi mi o dwa przyciski np L i R które odpowiednio będą przerabiać zwrotnicę przed tramwajem z jakimś opóźnieniem (nie ma tak, że przyciska się przycisk na pulpicie i wsio, zwykle trzeba go trochę przytrzymać, a czasem jak nie przerobi to wychodzimy i kluczem pyk przestawiamy )