A więc tak. Gra jest kupiona na allegro za 35zł..... nie jest to pirat bo mam zajestrowane na auranie.
W konfiguracjach trainza opcja podstawowa jest klucz gry a w nawiasie 42946 a w opcji producent 42953.
Zapewne wprowadziłem małe zamieszanie i ta druga opcja to bulid gry
Zdaje się, że chyba w Australii gra jest dystrybuowana przez jakąś firmę, która ma swój build (czytałem kiedyś na auranie o problemach z buildami niektórych dystrybutorów).
Zobacz jaką ścieżkę dokłądnie proponuje updater, bo może chce updatować np TS2009, wtedy ręcznie wprowadź ścieżkę do TS2010. Nie bój się próbować z oboma updaterami - zły się nie zainstaluje.
{edit}
Tomek, znalazłem taki problem na Auranie (przy okazji ktoś napisał, że Twój build to oficjalny polski). Niestety brak odpowiedzi. Ja bym otworzył bilet na helpdesku.
Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 558 Skąd: Bytom-UK.
Wysłany: 11-09-2011, 15:18
Sprawa ma się tak, coś podobnego miałem przy 2 patchowaniu TS12, jak się okazało winowajcą był sam patch który się nie pobrał w całości. Spróbuj pobrać łatę jeszcze raz.
Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 558 Skąd: Bytom-UK.
Wysłany: 11-09-2011, 19:32
To są linki Auranu
a co instalacji to normalka dochodzi do połowy i ... trzeba czekać 3-4 godzinki tak średnio statystycznie ale i są przypadki po 10 jak mi się zdarzyło. Pozostaje być cierpliwym, i nie wyłączaj kompa w końcu zobaczysz napis All done
To są linki Auranu
a co instalacji to normalka dochodzi do połowy i ... trzeba czekać 3-4 godzinki tak średnio statystycznie ale i są przypadki po 10 jak mi się zdarzyło. Pozostaje być cierpliwym, i nie wyłączaj kompa w końcu zobaczysz napis All done
Dzięki Robercik udało się czekałem około dwóch godzin
Dziękuję też za pomoc koledze samplaire jak i na forum i PW
Punkcik poleciał koledzy
Ostatnio zmieniony przez tomek24 13-09-2011, 10:27, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 29-06-2012, 14:56
Pobrałem sobie Patcha z powyższego linka i gra,ale do pierwszego uruchomienia , pokolejnym znowu mnie prosi bym zainstalował Service Pack 3 dla xp,nie rozumiem-może to problem z Windowsem7, może należy przeinstalować całego windowsa?