Wiek: 31 Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 33 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 08-08-2011, 21:11 problem - Menedżer dodatków
Witam. Porządkowałem ostatnio mapy i sesje w TS2010 (44653), i natrafiłem natrafiłem na dość jakby to ująć - nietypowy problem. Mianowicie nie mogłem usunąć jednej z map. Zdziwiony tą sytuacją uruchomiłem CMP (v3.3) po czym dowiedziałem się że nie mogę usunąć ŻADNEGO Z DODATKÓW! Próbowałem usunąć archiwa, bo myślałem że są źródłem problemu, ale udało mi się skasować tylko jeden z trzech, bo na pozostałe dwa program nie reaguje, tzn. po kliknięciu usuń niby coś tam myśli ale nie kasuje pozycji z listy... Po wykonaniu szybkiej naprawy bazy danych znalazło mi ok. 12.000 błędów i 1000 ostrzeżeń. Gra niby normalnie działa. I teraz co mam zrobić :P? Jak coś to na szczęście mam backupa z większością tras i taboru jakie posiadam ale czy konieczna jest reinstalacja gry? Wolałbym znaleźć jakieś bardziej "luźne" rozwiązanie. Z góry dzięki.
- zrób rozszerzoną naprawę bazy danych
- potem daj 'pokaż błędne dodatki'
- każ mu pokazać błędy i ostrzeżenia, wtedy błędy, które są niewłaściwie wskazane znikną. Oczywiście te, które są, zostaną.
- spróbuj wtedy wyrzucić.
Jeśli chodzi o archiwa, to też miałem problem z nimi (wyrzuceniem) - nie pamiętam jak mi się udało rozwiązać ten problem.