Mam taki mały problem z kartą wifi z moim msi wind u100. Problem tkwi w tym, ze karta co chwile rozłącza internet, chociaż niby jest on cały czas połączony (tak pokazuje ikonka obok zegarka). Internet włącza się spowrotem po naciśnięciu opcji "napraw" i wtedy znów jakiś czas spokoju, ale jest wkurzające :/ Myślałem, że to przez sterownik, ale to nie to. Potem zrobiłem formata i znów pudło :/ Router działa ok, bo na innym lapku tego problemu nie ma. Zaczynam się obawiać, że to problem z samą kartą wifi. Ma ktoś jakieś pomysły, jak to naprawić?
Strona internetowa pod adresem ... może być tymczasowo niedostępna lub została na stałe przeniesiona pod nowy adres internetowy.
Oto kilka propozycji:
Załaduj ponownie tę stronę internetową później.
Więcej informacji na temat tego błędu
Poniżej wyświetlono oryginalny komunikat o błędzie
Błąd 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED): Nie można znaleźć serwera.
parametry:
msi wind u 100
atom 1.6ghz
1gb ram
dysk 160
karta wifi - ralink rt2700e
router - netgear wgr614
teraz w domu mam remont, i wszystko zaczęło sie własnie podczas niego, biurko z kompem bylo nakryte folia i wtedy pierwszy raz zerwało połączenie. do tego połączenie tez jest inne, wcześniej byl switch i dopiero router, teraz switcha nie ma. poczekam do momentu jak wszystko będzie podpięte po staremu, jak dalej nie bedzie działać to pewnie wymienię kartę wifi
Sciagnij program inssider i sprawdz czy nie siedzisz komus na kanale albo ktos nie siedzi ci na kanale. coraz czestrzy problem z WiFi to zapchanie czestotliwosci, szczegolnie w blokach bo "kazdy chce miec internet bez kabli".
Router działa ok, bo na innym lapku tego problemu nie ma. Zaczynam się obawiać, że to problem z samą kartą wifi. Ma ktoś jakieś pomysły, jak to naprawić?
pysi napisał/a:
router - netgear wgr614
Według mnie w tym jest problem, ja mam ten sam router, i miałem nieziemskie problemy, żeby dwa komputery połączyć, tu jest wtedy dużo roboty.