ja powiem ze zapowiada sie smakowicie. wiem ze to jest wersja taka bardzo poczatkowa, ale proponowal bym zmienic odcien wagonu z fioletowego na granatowy.
ja powiem ze zapowiada sie smakowicie. wiem ze to jest wersja taka bardzo poczatkowa, ale proponowal bym zmienic odcien wagonu z fioletowego na granatowy.
Sęk w tym, że co fotka to inny odcień. Może ktoś podesłałby wzór odpowiedniego koloru.
Ostatnio zmieniony przez PTram 21-05-2008, 17:39, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-05-2008, 10:36
Tak, ciemny granat z klasyczną pełną bielą.
Z moich obserwacji wynika że w składzie Kiepury tych wagonów jest pare rodzaji i pare sztuk na przełomie lat, ale niestety nie każdy da sie na chwile obecną sfocić. Mogę się niby przejść jak czas pozwoli na Wschodni i go sfocić. Codziennie o 16:30 zdaje sie tam wbija z Olszynki. Wyjątkowo długi skład, 12 wagonów. Pierwszy leci stary brudny rozpadajaćy się barowy 114A PKP IC, za nim "sliparetka" 154Az w malowaniu Kiepura, czyli biało-granatowe właśnie, dalej 2 niemieckie "NachtZug" kremowo pomarańczowe DBvmbz (są u nas w formie repaintu na stronie), potem właśnie 2 WLABdmnu za którymi jedzie ten Kiepurowy restaurant, rosyjski sypialny WLABmee, za nim znowu niemiecki DBVmbz, kolejne 2 to rosyjskie WLABmee, potem białoryski WLABmee niebieski i skład zakańcza jeszcze jeden RZD WLABmee z Moskwy. To stan na dzisiejszy dzień. Rok/dwa temu zauważyłem że w składzie jechał 1/2 wagony niemieckiego typu DBVMbz ale w malowaniu PKP i do tego granatowo białym właśnie, też sfociłem je na częściowo na tekstury wtedy. Dziś ich już nie ma (albo jeżdżą na innych składach w co wątpię).
ladnie, ladnie. z tego co zauwazylem to napis "EN" jest troche za bardzo przechylony w prawo, powinien byc pod tym samym katem co "Jan Kiepura". no i dobrze by bylo troszke przyciemnic i zwiekszyc kontrast w wozkach.
Nawet nieźle wyglądają te wagony ale przyczepię się dachu ;] Moim zdaniem wygląda jak by tekstury dachu zostały wykonane w paincie ;] Większych zastrzeżeń nie mam ;] czy będzie możliwość edytowania tablic rejsowych?? Powodzenia w dalszych pracach ;)
Ostatnio zmieniony przez Kamil 02-06-2008, 23:16, w całości zmieniany 1 raz
Piotrze, uważaj jednak. Co do foty Margery. 111/2 i 140/141 mają dach ryflowany na całej szerokości. Natomiast polskie produkty serii Z już go nie mają, ryfle zaczynają się jakieś pół metra od krawędzi. Aha, restauracyjny ma gładki dach bo to jest przerobiony Henschel.
Wysłany: 13-06-2008, 14:10
Wóz restauracyjny śmiga na "Sobieskim" z moich obserwacji. Niestety pociąg ten jeździ w godzinach w jakich ciężko mi być na dworcach. Relacja Warszawa - Szczecin, więc może ktoś po drodze jest go w stanie złapać? Opuszcza Warszawę w rejonie 14-15ej.
Sobieski to EC Z warszawy do Wiednia ;) To jest IC Chrobry. Jest jeszcze jakiś pociąg gdzie się pojawia, o uszy mi się obiło że Chopin, ale nie chcę siać plotek wiec nie bierzcie tego na serio.
Wysłany: 13-06-2008, 14:42
Przepraszam, mój błąd. Racja. Chodzi o pociąg "Chrobry" rel. Warszawa - Szczecin, który ze Szczecina zjawia się ok 11 rano, a wyrusza spowrotem ok 14-15ej po południu.