Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 16-08-2010, 23:46 Router
Dobre, chciałem dziś kupić sobie router`ka, ale gościu w Saturnie kompletnie się na tym nie znał i nawciskał mi masę kitów. Chciałem kupić ten http://allegro.pl/item117...1_jak_nowy.html ale gościu powiedział, że muszę do tego dokupić router z antenką :|
Mam neostradę i do laptopa mam podłączony modem (USB). Chcę to zmienić, tak żebym mógł sobie siedzieć w necie w pokoju obok.To jak? Ten by się nadawał?
Jak neostrada to szukasz tourera ADSL, ten ktory pokazales sie nie nadaje.
Instalowalam pare tych drani https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=4876
Czasem sprawiaja problemy z konfiguracja wtedy warto wyresetowac do ustawien fabrycznych i skonfigurowac polaczenie z neostrada za pomoica kreatora [quick setup, setup wizard] reszta juz po twojemu.
Jak nie to to cos ze stajni linksysa, ogolnie niemal kazdy router ADSL z WiFi bedzie dzialal u ciebie. Routera bez WiFi nie oplaca sie kupowac bo roznica w cenie max 10zl a radio jak nie jest uzywane to sie je wylacza w konfiguracji.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-08-2010, 13:39
Produkt jest dostępny w magazynie centralnym, zamawiasz, wybierasz miejsce odbioru, oni wysyłają Ci maila, że produkt jest do odbioru, jedziesz i odbierasz. Aha, tylko teraz mają tzw. przejściowe trudności bo przenoszą magazyn, więc nie koniecznie będziesz mógł odebrać w ciągu 2-3 dni, ale w ciągu 5-7.
Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 01-09-2010, 15:41
Kupiłem router DG834G(B)v5 Wireless ADSL2+ Modem Router no i oczywiście nic nie działa. Robię tak jak w instrukcji, według płyty i nic. Świeci się czerwona lampka z napisem "Internet". Jak się odłączy kabel telefoniczny od routera lampka gaśnie. I tak w kółko...
Wszystkie parametry mam wpisane poprawne- więc naprawdę nie mam pojęcia o co kaman :|
Kupiłem router DG834G(B)v5 Wireless ADSL2+ Modem Router no i oczywiście nic nie działa. Robię tak jak w instrukcji, według płyty i nic. Świeci się czerwona lampka z napisem "Internet". Jak się odłączy kabel telefoniczny od routera lampka gaśnie. I tak w kółko...
Wszystkie parametry mam wpisane poprawne- więc naprawdę nie mam pojęcia o co kaman :|
Trzeba było kupić "NETGEAR" używam wersji przewodowej i bezprzeowodej nie narzekam... mieszkam w willi i biegam po całym domu z laptopem.. nie mam żadnych problemów...
Coprawda nie jest tani. ale nie mam żadnych awarii.. nawet w ogordzie :D NETGEAR ALLEGRO
_________________ [Odcinek Psie Pole => Tzebnica ] ANULOWANY!
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-09-2010, 22:51
Lutek router ma swój adres, podłącz go kabelkiem do kompa, wprowadź adres w przeglądarkę (powinien być w instrukcji), sprawdź i porównaj ustawienia. Najlepiej jak wrzucisz nazwę i model routera w googla i w ten sposób poszukasz rozwiązań, polecam forum elektroda.