FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zapłata za FCT
Autor Wiadomość
ZIP
nowy

Wysłany: 30-03-2010, 23:43   Zapłata za FCT

Chciałbym zakupić First Class Ticketa na 3 miesiące.
Problem w tym, że nie mam jak przelać za granicę. A nowego konta dla PayPala nie będę teraz zakładać.

Czy jest możliwość, żebym kupił ze swojego konta Auran FCT, a przelał za niego ktoś inny, kto ma taką możlwiość? Przelałbym tylko takiej osobie na polskie konto te 34zł + napiwek.

drstrach
znawca

Wysłany: 30-03-2010, 23:46   

Załóż sobie PayPal-a z możliwością wpłaty i wpłać na to konto kasę (wiem że mieli umożliwić taką usługę, sprawdź czy już działa).

Espen 
znawca
Mann Bonk

Wysłany: 31-03-2010, 11:49   

Zakładasz konto PayPal, integrujesz je z kontem bankowym, robisz przelew z bankowego na konto PayPal czekasz z 3 dni i opłacasz normalnie FCT :) Pamiętaj o przewalutowaniu !

McDreamy
znawca

Wysłany: 31-03-2010, 12:41   

Kolega ZIP napisał
Cytat:
A nowego konta dla PayPala nie będę teraz zakładać.

ZIP
nowy

Wysłany: 31-03-2010, 20:22   

Dzięki Cameron.
Tak więc... czy jest ktoś chętny?

drstrach
znawca

Wysłany: 31-03-2010, 20:57   

ZIP, na pewno masz kogoś w rodzinie kto posiada konto bankowe, wystarczy że założysz konto na PayPal-u z możliwością wpłat i ta osoba wpłaci odpowiednie środki na to konto. Tym sposobem będziesz mógł nimi dowolnie zarządzać.

ZIP
nowy

Wysłany: 31-03-2010, 22:22   

Ja sam mam konto bankowe, ale dostaję na nie alimenty od ojca, wpłacam oszczędności itp.
Do PayPala zalecane jest założyć nowe konto, które służyłoby tylko i wyłącznie w tym celu.

Szukam więc kogoś kto ma PayPala. Przelałbym mu ze swojego konta, a on przez PayPala zapłacił za FCT.

To jest jednorazowy wydatek. Nie przewiduję często korzystać z PayPala, dlatego nie chcę się chrzanić z zakładaniem nowego konta.
Ostatnio zmieniony przez ZIP 31-03-2010, 22:28, w całości zmieniany 4 razy  

makaron1970
super trainz

Wysłany: 31-03-2010, 22:34   

ZIP napisał/a:
Ja sam mam konto bankowe, ale dostaję na nie alimenty od ojca, wpłacam oszczędności itp.
Do PayPala zalecane jest założyć nowe konto, które służyłoby tylko i wyłącznie w tym celu.

Szukam więc kogoś kto ma PayPala. Przelałbym mu ze swojego konta, a on przez PayPala zapłacił za FCT.

To jest jednorazowy wydatek. Nie przewiduję często korzystać z PayPala, dlatego nie chcę się chrzanić z zakładaniem nowego konta.

Eeh, dalej chyba nie kumasz bazy :-P do paypala nie musisz mieć jakichś osobnych kont, po prostu na swoje konto paypal sam przelej kasę ze swojego normalnego konta, dokładnie tyle ile zamierzasz wydać, czyli np 40zł, albo wypisz kwit na tą sumę i wpłać sobie na swoje konto paypal w jakiejś agencji PKO albo na poczcie, czy innym banku 8-)

ZIP
nowy

Wysłany: 01-04-2010, 23:56   

OK.

Mam założonego PayPala. Teraz trzeba konto zweryfikować... no chyba, że nie trzeba?
O ile pamiętam limit wysyłania dla niezweryfikowanego konta to $100. Dobrze mówię?
Mogę od razu coś przelać?

Espen 
znawca
Mann Bonk

Wysłany: 02-04-2010, 10:41   

Zweryfikowane konto PayPal jest wtedy kiedy podpinasz do tego kartę kredytową którą oni ci przyślą do domu pocztą. Cena takiej karty to o ile się nie mylę 70 PLN. Nie wiem jak jest dokładnie teraz ale jak ja zakładałem konto (i jak czasem je sprawdzam) to limity wynoszą:

- 500 € (EURO) w skali roku możesz wysłać komuś ze swojego konta PayPal na inne
- 750 € (EURO) w skali miesiąca możesz przelać z konta PP na konto bankowe
- 1000 € (EURO) możesz wypłacić w ciągu roku z konta PP na konto bankowe
- 2500 € (EURO) w skali roku możesz dostać na swoje konto PP od innego użytkownika PP

Jeżeli chcesz czasem płacić za FCT to nie ma sensu robić weryfikacji.

Swoją drogą dla osób którym się nie bardzo chce kombinować proponuję zrobić tak: Zbieracie się w powiedzmy 3 osoby, jedna ma konto PP, przelewa z konta bankowego potrzebną sumę (pozostała dwójka przesyła kase na konto bankowe), następnie opłaca FCT, daje pozostałej dwójce namiary na konto i we trzech korzystacie z no-limit przez powiedzmy rok za 25 PLN od osoby :) Nie próbowałem tak jeszcze ale można takiej metody spróbować...

Odpowiedz do tematu