FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
2 problemy z TS2009
Autor Wiadomość
UAZ 
znawca
Automatyk

Wysłany: 28-12-2009, 17:59   2 problemy z TS2009

Witam. Od pewnego czasu mam problem, otóż gdy włączam TS'a 2009 pokazuje się obraz ,,poczekalni" z napisami po kilku językach. Jest tam napisane że CMP ładuje się i że trzeba poczekać. Zostawiłem kompa na 20 min. i dalej nic. Jakby się zawiesił. Od tego momentu także CMP nie chce się uruchomić. Nie ma żadnych wgranych dodatków, świeżo zainstalowany na penrive'ie. Co robić? Po instalacji, przy włączonym TS'ie pendrive wypadł i musiałem resetować, czy ta miało na to jakiś wpływ?

PS. Żeby nie pisać następnego tematu zapytam się, czy do wgrywania dodatków potrzebne jest połączenie z internetem, ponieważ w lewym, górnym rogu CMP w czasie wgrywania dodatku jest napisane: ,,Łączenie z serwerem..." ( Sprawdzałem przed tym, jak przestał działać CMP )

mgarkowski
zaawansowany
inż. modelarz

Wysłany: 28-12-2009, 18:07   

Gdzie instalowałeś ??? Na pendrive'ie ?? A płytkę chociaż masz ??

UAZ 
znawca
Automatyk

Wysłany: 28-12-2009, 18:17   

Płytę mam, oryginalna. Zainstalowałem na pandrive'ie za względu na tatę, który praktycznie każdy mój program kasuje. Raz skasował nawet filmy mamy...

EU 04
zaawansowany

Wysłany: 28-12-2009, 18:53   

A co ty masz za pendraiva że chcesz instalować taką grę. Czy Ty wiesz ile potrzeba miejsca na dodatki. Jakbyś był grzeczny to tata kupił by Ci na gwiazdkę osobisty komputer.

UAZ 
znawca
Automatyk

Wysłany: 28-12-2009, 19:00   

Pendrive jest nowy, 16GB, przystosowany do przenoszenia programów, ze zwiększoną prędkością eksploracji danych ,,Patriot". Tata twierdzi, cytuję: ,,Lepiej żebyś się czym innym zajął, niż tymi kolejowymi pierdołami", a poza tym mamy laptopa, z którego tylko ja korzystam. Tata nawet przy nim robi czyszczenie, chociaż nawet go nie używa.
Ostatnio zmieniony przez UAZ 28-12-2009, 19:01, w całości zmieniany 1 raz  

mgarkowski
zaawansowany
inż. modelarz

Wysłany: 28-12-2009, 19:17   

Powiem tyle, postępuje słusznie. A instalacja na pendrivie nic Ci nie da. Pliki systemowe i tak są instalowane na dysku wewnętrznym kompa (rejestr) i stąd się je usuwa, a nie można ich zainstalować nigdzie indziej.
Ostatnio zmieniony przez mgarkowski 28-12-2009, 19:18, w całości zmieniany 1 raz  

drstrach
znawca

Wysłany: 28-12-2009, 19:25   

Na USB to sobie za bardzo nie pograsz, jeśli w kompie ojca masz wyjście eSATA to lepiej kupić zewnętrzną obudowę na dysk i jakiś niedrogi dysk, podejrzewam że zamknąłbyś się w cenie jakichś 250 zetów.
A co do cytatu:
Cytat:
Lepiej żebyś się czym innym zajął, niż tymi kolejowymi pierdołami

Jeszcze zdążysz się tymi innymi rzeczami zająć :)
mgarkowski napisał/a:
Pliki systemowe i tak są instalowane na dysku wewnętrznym kompa (rejestr) i stąd się je usuwa, a nie można ich zainstalować nigdzie indziej.

To tak nie do końca ja mam system na innym dysku i jak robię format to jedynie nadinstalowuję nowe programy co by z systemem wszystko grało (np. TRS2004, 2006 i TC nie trzeba nawet instalować)

mgarkowski
zaawansowany
inż. modelarz

Wysłany: 28-12-2009, 19:29   

Podejrzewam że nie chodzi tu jednak o formatowanie dysku, lecz o zwyczajne odinstalowywanie i kasowanie.

drstrach
znawca

Wysłany: 28-12-2009, 19:37   

mgarkowski napisał/a:
Podejrzewam że nie chodzi tu jednak o formatowanie dysku, lecz o zwyczajne odinstalowywanie i kasowanie.

Też tak podejrzewam, więc zaproponowałem takie rozwiązanie, co prawda nie wiem czy działa z TS2009 ale podejrzewam że jak na dzień dobry ma zainstalowane wszystkie poprawki do windy i sp2 to nie powinno być problemów (ale nie sprawdzałem tego i nie sprawdzę bo w najbliższym terminie nie szykuje mi się żaden format)

Odpowiedz do tematu