Pomógł: 6 razy Wiek: 38 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 317 Skąd: Kraków
Wysłany: 14-12-2009, 15:55 Problem z CD-keyem
Witam
Mam dość dziwny problem ze swoim TRS2009 , kiedy po instalacji gry uruchamia się problem TrainzDiag sprawdzający naszego kompa, czy zgadzają się wygania sprzętowe, jest ok, lecz potem zaczynają się problemy. Kiedy TRS pyta się o numer seryjny. Wpisuje swój numer seryjny TRS2009 ( aby rozwiać wątpliwości mam oryginalnego TRAINZA ) pojawia się komunikat
" Wprowadzony numer seryjny jest nieprawidłowy. Sprawdź, czy wprowadzasz znaki alfabetu angielskiego. "
Normalnie już nie wiem o co w tym chodzi przecież klucz do gry jest całkiem normalny, tzn.nie ma tam żadnych innych znaków niż te które są na normalnej klawiaturze. Czy ktoś z was miał taki problem , co mi doradzacie zrobić z tym fantem ?
a zarejestrowałeś cd-keya na stronie auranu bez problemu?
jesli mialbys z tym problem to możesz napisać do cd projektu albo do aurana z pytaniem czy taki cd key nie zostal juz zarejestrowany i ew. poprosić o nowy.
nawet jesli miales zafoliowaną oryginalnie grę to są rzeczy na ziemi i niebie o których się filozofom nie śniło
Wysłany: 15-12-2009, 13:50
Napisałem właśnie dziś rano do CDProjekt,zobaczymy co odpiszą prawdopodobnie będę musiał dostać nowy CD-Key, a co do rejestracji gry na Auranie nawet nie próbowałem, po co to robić, skoro i tak jak na razie nie mogę odpalić jej na swoim kompie.
Na razie czekam na odpowiedź z pomocy technicznej jeśli dostanę od nich jakiś cynk co może być powodem napiszę w tym temacie.
Wysłany: 16-12-2009, 13:38
Już po sprawie, dostałem e-maila z CDProjekt dostałem nowy klucz, który na szczęście działa. A co do poprawności poprzednie klucza po jego rejestracji na Auranie okazało się , że klucz ten jest od Trainz Classic, nic dziwnego że TRS09 mówiło że klucz jest niepoprawny. Co do waszych pytań odnośnie tego czy nie pomyliłem kluczy to nie, ponieważ klucz od gram.pl ma pierwszy człon trochę dłuższy niż ten od TRS, który składa się z 4 znaków, natomiast ten od gram.pl bodajże z sześciu ( przynajmniej u mnie).
Siemka mam pytanie i nie wiem czy w dobrym temacie więc z góry przepraszam jak coś ;) nie chciałem zakładać następnego tematu ;) Mianowicie chodzi mi o serial do ts 2009. Gdy go wpisuje na auran.com to automatycznie strona mi sie wylogowuje i nie wiem w czym jest błąd ;/ I teraz pytanie czy jest jakiś sposób aby znaleźć dobry klucz ?? Pamiętam kiedyś dawno kolega z waszej strony podawał mi link w którym wpisywało sie swoja pocztę a serial przychodził na nią czy w ts 2009 tez tak jest ?? Proszę o konkretne linki ;) Pzdr
Z tego co wiem, tamte seriasle były generowane do wersji gazetkowych. Takowej z ts2009 chyba jeszcze nie ma. Poza tym jeżeli masz oryginalną gre to chyba nie powinno być problemu z zarejestrowaniem tego klucza, chyba, że masz pirata to już inna historia.
Jeśli go wylogowało po wpisaniu CD-key'a to ma wersję piracką, ja się pomyliłem w październiku chyba w podaniu klucza od TRS2006 i tez mnie wylogowało i nie mogłem już pobierać nic z DLS, dopiero jak napisałem e-mail do Auran'u z wyjaśnieniem, ze się pomyliłem i podałem im klucz bez pomyłki odblokowali mi konto i mogłem się logować normalnie. Więc radzę koledze zamówić sobie u Gwiazdora oryginał TS2009 i napisać e-mail do Auran'u z prośbą o odblokowanie konta podając im kod rejestracji z pudełka i przeprosić za zamieszanie. :)
Nom chłopaki macie racje :-| Gra nie jest oryginalna. Ściągnąłem sobie ts 2009 bo chciałem sobie pojeździć 311d ale co mi teraz po grze jak dodatku nie mogę wgrać ;/
Dobra mam takie pytanie a czy jest mi potrzebny klucz zeby skopiowac wszystkie dodatki jakie wgrałem do trs 2004 do ts2009 ?? Aha i na jakiej zasadzie sie to odbywa ? Gdyby mógł mi ktos po kolei wytłumaczyć co gdzie skopiować. Bo tam jak czytałem kolega cos o tym pisał ale za bardzo nie wiem jak to zrobić ;/ Pzdr ;)