FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Pomocy, zniknęła mi mapa. ;/
Autor Wiadomość
viruz84
user


Pomógł: 1 raz
Wiek: 36
Dołączył: 08 Paź 2009
Posty: 64
Skąd: Władysławowo
Wysłany: 25-10-2009, 16:23   Pomocy, zniknęła mi mapa. ;/

Nie wiem czy do poprawnego działu trafiłem z tym tematem ale mam problem nie z dodatkami tylko z mapą.
Otóż podczas kreowania mojej mapki zapragnąłem sprawdzić wygląd podczas jazdy, postawiłem tramwaj, zapisałem i kliknąłem ctrl + F2 (skrót klawiszowy do jazdy próbnej)
gdy jazda się załadowała kliknąłem na wskaźnik "widok wolny" czy jakoś tak (chodzi o kamerę wolną jak w geodecie) a tu "ciach" zresetował się komputer, po uruchomieniu wyskoczyła tabelka że system Windows miał problem bla bla bla kliknąłem nie wysyłaj i ok, pobawiłem się kilka godzin na kompie a gdy ponownie uruchomiłem TRS 2004 w trybie geodety mojej mapy nie było :(, wystraszony poszukałem mojej mapy fizycznie tzn. (mam młodszego brata któremu wprost przypasowało usuwanie plików) o dziwo znalazłem moją mapę w katalogu [katalog gry]/World/custom/maps/moja mapa tramwajowa. Jednak zadziwiło mnie iż plik config (znajdujący się w folderze mojej mapy) jest pusty. Nie wiem czy da się to naprawić ale bardzo proszę o pomoc ta mapa wyszła wspaniale a nie chce jej utracić ;/ czy można coś zdziałać (jestem gotów na wszelkie propozycje)
Proszę o pomoc!
 
 
EU07-468
super user



Pomógł: 10 razy
Wiek: 23
Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 188
Skąd: Węgorzyno
Wysłany: 25-10-2009, 16:25   

Mi też się tak dzieje jak komp sie wyłąnczy a mapa jest odpalona.
Nie da się chyba oddzyskać jej.
Ostatnio zmieniony przez EU07-468 25-10-2009, 16:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
viruz84
user


Pomógł: 1 raz
Wiek: 36
Dołączył: 08 Paź 2009
Posty: 64
Skąd: Władysławowo
Wysłany: 25-10-2009, 16:26   

O nie! Musi się dać nie mogę tej mapki stracić. ;/
na pewno nic nie da sie zrobić?
Ostatnio zmieniony przez viruz84 25-10-2009, 16:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mgarkowski
zaawansowany
inż. modelarz



Pomógł: 56 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 852
Skąd: Kraków
Wysłany: 25-10-2009, 16:27   

Niestety, nie ma możliwości odzyskania mapy. Dlatego należy zapisywać ją sobie co jakiś czas poza katalogami TRS.
 
 
 
viruz84
user


Pomógł: 1 raz
Wiek: 36
Dołączył: 08 Paź 2009
Posty: 64
Skąd: Władysławowo
Wysłany: 25-10-2009, 16:31   

Ku**a mać tyle roboty poszło sie je**ć
przepraszam za tę wiadomość ale jestem max wnerw ;/
Dobra dziękuje wam zamykam temat;/
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 38
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 25-10-2009, 17:22   

viruz84 napisał/a:
Ku**a mać tyle roboty poszło sie je**ć
przepraszam za tę wiadomość ale jestem max wnerw ;/
Dobra dziękuje wam zamykam temat;/


Ile ty masz lat? Zachowujesz się 12 latek.
 
 
 
Korzeń 
znawca



Pomógł: 73 razy
Wiek: 28
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1500
Skąd: Knurów

Wysłany: 25-10-2009, 20:06   

Częściowo da się odzyskać mapę po wyczyszczonym configu. Na forum jest to opisane. W moim przypadku udało się odzyskać 3/4 segmentów.
_________________
kuid:394491 - folder z dodatkami / my all content
 
 
 
Shaggy 
zaawansowany
Ave faur



Pomógł: 34 razy
Wiek: 25
Dołączył: 11 Mar 2008
Posty: 825
Skąd: Brzozów
Wysłany: 25-10-2009, 20:16   

Ha, a ja mam jeszcze lepsza sytuacje, mnie wcięło przerobiona mapę, tylko że mam save'a a na savie podczas gry wszystko działa git, tylko że w geodecie i maszyniście na czysto nie odpali :/
_________________
A polski hip hop wszedł i wyszedł...
Ostatnio zmieniony przez Shaggy 25-10-2009, 20:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
viruz84
user


Pomógł: 1 raz
Wiek: 36
Dołączył: 08 Paź 2009
Posty: 64
Skąd: Władysławowo
Wysłany: 25-10-2009, 22:26   

Panie Renegat będzie pan moim bogiem gdy wskaże pan artykuł o tym poście, w sumie to mapa ma tylko jedna sekcje lecz jest bardzo ważna, ponieważ tworze kilka map i na każdej jest jedna sekcja które potem łącze w całość a ta która "zaginęła" jest łącznikiem między innymi sekcjami, bardzo bym prosił o wskazanie postu lub wklejenie linku w tym temacie, może pan także podać tytuł tego tematu a ja go sobie znajdę.
 
 
Korzeń 
znawca



Pomógł: 73 razy
Wiek: 28
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1500
Skąd: Knurów

Wysłany: 26-10-2009, 14:56   

SM50 napisał/a:
Niekoniecznie Thalys
W geodecie utwórz nową mapę (pustą) i zapisz ją. Wyjdź z gry i wejdź do katalogu word/custom/maps. Następnie odszukaj chyba po nazwie mapę starą i nową (tą utworzoną i starą). Skopiuj wszystkie pliki oprócz configu ze starej mapy do folderu z mapą czystą. Nazwy plików powinny być KONIECZNIE takie same jak w czystej mapie. Potem zobacz czy działa.


Proszę bardzo. Tu jest wszystko napisane. Tylko nie rób ze mnie boga, bo później każdy będzie coś ode mnie chciał :)
_________________
kuid:394491 - folder z dodatkami / my all content
 
 
 
viruz84
user


Pomógł: 1 raz
Wiek: 36
Dołączył: 08 Paź 2009
Posty: 64
Skąd: Władysławowo
Wysłany: 26-10-2009, 15:39   

Bardzo dziękuje panu panie Renegat naprawdę, muszę z pana zrobić Boga ponieważ nikt mi tutaj jeszcze tak nie pomógł, chciałbym także przeprosić oficjalnie Pana Sony'iego 25 za moje bluźnierstwa, ma pan racje takiego zachowania nie powinniśmy tolerować, było one wręcz nie konwencjonalne do mojego stopnia wiekowe za co jeszcze raz bardzo przepraszam.

Mapa działa w należytym porządku (na wszelki wypadek zrobiłem 10 kopii zapasowych)
Jeszcze raz bardzo dziękuje za owocną pomoc, co prawda nie wszyscy sie do tego przyczynili ale każdy uczestnik tego tematu otrzymuje "plusa".

Dziękuję i pozdrawiam.
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 38
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 26-10-2009, 15:47   

viruz84 napisał/a:
Pana Sony'iego 25 za moje bluźnierstwa, ma pan racje takiego zachowania nie powinniśmy tolerować, było one wręcz nie konwencjonalne do mojego stopnia wiekowe za co jeszcze raz bardzo przepraszam.


Przyjęte. A i nie pana - na forum wszyscy jesteśmy per ty ;)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group