... Ile to waży?! Chyba nawet ja nie był bym zdolny do czegoś takiego :D Zacnie:]
_________________ www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
hyhy to świetnie ]:-> Mimo wszystko i tak zaraz ktoś tu wpadnie i zrobi Ci monolog o tym że to dużo za dużo ;p
A to o czym mówisz "MESH DETAIL COUNT LEVEL" to nic innego chyba jak LOD "LOW OF DETAIL".
Jak już się bawisz to pokombinuj jeszcze z podczepieniem pod to siatki cienia... wtedy efekt by już całkiem powalał :)
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Nie. I z tego co udało mi się ustalić to nie da się zrobić w dodatku trackside, scenery cienia jako dodatkową siatke mesh... trza się bawić texturami, czy jakoś tak. Jak wpadnie erni to może więcej napisze o tym... bo ja tego nie rozgryzłem ;p
Ostatnio zmieniony przez zgred 14-10-2009, 15:06, w całości zmieniany 1 raz
Szczerze? Totalnie pozbawione sensu. Weź to teraz wsadź na wielką mapę tramwajową i się pośmiejemy. Zamiast robić obiekty o wadze z zeszłej epoki zrób to ekonomicznie, bo takich rzeczy brakuje. Do tego przyda się pomoc w wielu innych obiektach na które jest materiał, a nie ma chętnych.
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-10-2009, 19:57
Ten tor jest zajebisty. :D
Może Lxd2-352 nam napiszesz jak to się polygonowo i LODowo układa. Jeszcze jakby Ernie napisał co tych ww danych sądzi to już w ogóle byłoby bajecznie. :)
Tor zły nie jest tylko moim zdaniem takie twory nadaja sie do screenów bo raczej w normalnej jeździe to nikt śrób liczył nie będzie no ale.... i te płaskie podkłady jakos tak dziwnie wyglądaja.
[quote="jamie78"]Tor zły nie jest tylko moim zdaniem takie twory nadaja sie do screenów bo raczej w normalnej jeździe to nikt śrób liczył nie będzie no ale.... i te płaskie podkłady jakos tak dziwnie wyglądaja.[/quote]
jak nie bedzie jak bedzie ;d u mnie drogowcy na mapie beda wyjezdzac na szlak i szukac ubytkow w mocowaniach ;p
Pomógł: 31 razy Wiek: 42 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 20-10-2009, 21:35
A ja bym sie naprawde zaczal oswajac z mysla o takich torach (oczywiscie nie popadajmy w skrajnosci). Chunky mesh jest supportowany w TS2009 na zasadzie wstecznej kompatybilnosci, podstawa jest nowe podejscie do tematu track.
Tor zły nie jest tylko moim zdaniem takie twory nadaja sie do screenów bo raczej w normalnej jeździe to nikt śrób liczył nie będzie no ale.... i te płaskie podkłady jakos tak dziwnie wyglądaja.
jak nie bedzie jak bedzie ;d u mnie drogowcy na mapie beda wyjezdzac na szlak i szukac ubytkow w mocowaniach ;p
Tak jak już poprzednicy pisali, w starszych wersjacj TRS-a tor dobry do robienia screan-ów. Jednak w TS2009 ma szanse na powodzenie. Sam tor jest chyba obecnie używany w Tramwajach śląskich na lini 19 w okolicach Politechniki Śląskiej w Bytomiu, bo wygląda jakoś znajomo