A ja tyle się namęczyłem, żeby zainstalować wersję 40040 w inny sposób i jak mi się udało to taki szok. Przy okazji, objętość pliku wskazuje, że mamy do czynienia z jedynie kosmetycznymi zmianami, obawiam się że wszystkie najważniejsze wady (np. związane z wyborem języka polskiego, dźwięki silnika parowozu - nawet przy wyborze dźwięku z TC3) pozostaną.
Pozdrawiam
Pomógł: 31 razy Wiek: 42 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 05-09-2009, 14:53
Objetosc moze byc mylaca - wczoraj nie dalem rady zainstalowac tej latki w ciagu 2 godzin (b. dluigi czas instalacji), ale co innego ma znaczenie - wspominany na Auranie build number ;) przeskok z 39413 na 40040 jest mniejszy niz z SP1 (ktory ma gdzies kolo 37tys).
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-09-2009, 16:42
Fakt, faktem instalka jest dosyć długa (a myślałem, że adobiego nie można przebić). Co do efektów, to i tak nie można sobie pojeździć po zainstalowanych mapach z włączonym j.polskim bo ktoś stwierdził, że należy przetłumaczyć znaczniki. Co prawda nie ma już takich kwiatków jak Szeryf Sutton, czyli nazwa własna Sherrif Sutton, ale dalej nie można maszynistom ustawić drogi po znacznikach (przynajmniej na Rosworth Valley).
Pomógł: 31 razy Wiek: 42 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 05-09-2009, 17:11
Niestety tlumaczenie polega na przetlumaczeniu na polski okreslonych blokow tekstu, co mimo pomocy osob ze sceny bylo zadaniem ponad miare. (tlumaczenie skrotowcow itp wymyslow autorskich niestety rozwala wszystko).
i odrazu miłe zaskoczenie ... ContentManager dostał ostrego kopa w szybkości działania... teraz już nic a nic się mi nie muli. Wcześniej trochę się męczył jak wgrywał pliki cdp.
I jeszcze takie pytanie... dalej została zasada patchowania czystej gry ? Czy można już mieć normalnie wgrane dodatki i później załączyć wgrywanie poprawki? (Ładowałem na czystą więc dlatego pytam).
_________________ www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-09-2009, 22:08
zgred07 napisał/a:
(...)I jeszcze takie pytanie... dalej została zasada patchowania czystej gry ? Czy można już mieć normalnie wgrane dodatki i później załączyć wgrywanie poprawki? (Ładowałem na czystą więc dlatego pytam).
Potraktowałem na brudną i działa, choć nie zauważyłem aż takiego przyspieszenia w CMP, ale może to kwestia porównania do TC.
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-09-2009, 23:28
No a ja jak zwykle mam problem. :D
Cytat:
Ready to install from local patch file.
Current version: 39413.
Target version: 40040.
Checking for available disk space for patching.
Insufficient disk space available for patching. Please ensure that at least 4096MB are available.
Patching aborted.
Najlepsze, że te 4GB są wolne. Ba, nawet wolnych mam 7.81GB.
_________________ www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Ostatnio zmieniony przez zgred 06-09-2009, 23:57, w całości zmieniany 1 raz